Girlboss | Marije Buren

Zilver & Zoet Marije Buren zilveren sieraden girlboss interview make people stare

Je vaste baan opzeggen om je volledig te richten op je eigen bedrijf. Voor veel mensen is dit een grote droom. Marije Buren (30) gooide zichzelf in het diepe en deed het! Samen met haar zus Sanne richtte ze Zilver & Zoet op. In dit bedrijf combineren ze hun passies, namelijk sieraden en lekkernijen. Sanne bakt de lekkerste cupcakes en Marije is fulltime goudsmid. Hiervoor was Marije 5 jaar lang marketing manager voor een schoenenmerk. ‘’Hele toffe baan, heel veel geleerd, maar het bedrijf groeide heel hard waardoor er ook andere dingen van mij verwacht werden. Hierdoor begon ik mijn werkzaamheden niet meer leuk te vinden.’’

Toen Marije in 2010 een cursus goudsmeden tegenkwam was ze verkocht. Sindsdien maakt ze zelf kettingen, armbanden, ringen en oorbellen. ‘’Ik had Zilver & Zoet toen al een beetje opgezet en begon steeds meer bekendheid te krijgen. Toen ik bestellingen ontving buiten mijn vriendinkring om besefte ik dat het misschien echt een bedrijf kon worden.’’ Ze zei in 2014 haar baan op en is nu nog elke dag met veel plezier aan het werk.

Zilver & Zoet Marije Buren zilveren sieraden girlboss interview make people stare

De bovenstaande edelsteenring was de eerste ring die ze voor zichzelf maakte tijdens de cursus. Inmiddels heeft ze dit sieraad al tientallen keren gemaakt voor klanten. In alle kleuren en maten. ‘’Op dit ontwerp ben ik daarom wel heel trots.’’ Wat ze het mooiste vindt aan haar vak? ‘’Ik mag soms hele persoonlijke dingen maken. Vaak heeft het een hele emotionele waarde voor een klant. Dit maakt het voor mij heel bijzonder.’’

Zilver & Zoet Marije Buren zilveren sieraden girlboss interview make people stare

In de toekomst zou Marije graag een fysieke winkel willen openen. ‘’Een plek waar alles samen komt. Waar je kunt genieten van een kopje koffie met een cupcake terwijl je sieraad gemaakt wordt. Maar Rome is ook niet in een dag gebouwd, dus eerst maar opzoek naar een klein atelier.’’ Het liefst blijft ze in haar geboorte stad Den Haag. ‘’De unieke combinatie met het strand en het centrum kan ik nooit genoeg van krijgen.’’

Binnenkort komt er een outfit post online met een super leuk kettinkje van Zilver & Zoet. De vier kettingen hierboven zijn mijn favoriet. Kun je raden welke ik uiteindelijk heb gekozen? Stay tuned! 🙂

Zilver & Zoet is te vinden op Facebook & Instagram | www.zilverenzoet.nl 

Fotocredits duo portret: Renske Derkx 


Delen is lief

11 gedachten over “Girlboss | Marije Buren

  1. aah tof dat ze er zo voor gegaan zijn! Het begint bij mij ook te kriebelen als ik dit verhaal zo hoor hihi.

  2. Wat een super leuke en originele combinatie, taartjes en sieraden. Alles waar een meisje blij van wordt. Ik vind het tweede kettinkje van links heel leuk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven