Girlboss | Lotte Keijzer

Girlboss interview met illustratieve ontwerpster Lotte Keijzer illustratie design vrouwelijke zelfstandige ondernemer inspirerend succesverhaal blog

Girlboss Lotte Keijzer (35) is werkzaam als freelance illustratieve ontwerper. Creatief bezig zijn was altijd al haar hobby. Uiteindelijk is dit niet alleen haar werk geworden, maar heeft het tekenen haar ook door depressieve buien heen geholpen. ‘’Ik ben na het VWO de opleiding Grafisch Vormgeven gaan doen op het Grafisch Lyceum Amsterdam. Daarna heb ik Production Design gestudeerd op de Nederlandse Film en Televisie Academie (NFTA). Toen ik klein was zeiden mijn ouders vaak dat ik vooral moest doen wat mij gelukkig maakte. Dat is iets wat ik altijd in gedachten hou en waarop ik nog steeds beslissingen neem. Zo werd na mijn stage van de NFTA mij meteen een baan aangeboden. Na een tijd ben ik hier toch mee gestopt. Mijn werk als prop-master in de filmindustrie verdiende enorm goed, maar ik was eigenlijk heel ongelukkig. Het was niet creatief genoeg. En vreemd gedrag van mensen moet op de één of andere manier gewoon geslikt worden omdat het nou eenmaal de filmwereld is. Als je er iets over zegt ben je misschien je baan kwijt of willen ze je niet voor de volgende klus. Ik haatte dat.’’

Girlboss interview met illustratieve ontwerpster Lotte Keijzer illustratie design vrouwelijke zelfstandige ondernemer inspirerend succesverhaal blog

Lotte was helemaal klaar met de filmwereld en besloot op reis te gaan naar Australië en Zuidoost-Azië. Hier heeft ze veel kunnen nadenken en alles voor zichzelf op een rijtje gezet. Ondertussen had Lotte al 4 jaar lang een lat relatie met een Kroatische jongen (inmiddels haar man!). Hij werkte al als zelfstandig ondernemer en motiveerde haar om het ook zo aan te pakken. Ze vertrok naar Kroatië en begon in 2010 als freelance grafisch vormgever. ‘’Na verschillende portfolio klussen, logo en web-design begon ik steeds meer illustratief werk te doen. Eerst voor mezelf en later langzaam voor anderen. Het echte omkeerpunt in mijn carrière en leven is de geboorte van mijn zoontje geweest, in 2014. Mijn wereld stond op z’n kop en ik was mezelf een beetje kwijt. Ik ging me afvragen wat ik leuk vond en wat ik wou doen met mijn tijd. Ik begon veel meer te illustreren en ook te schetsen op papier. Hierdoor heb ik echt mijn stijl kunnen ontwikkelen. Daarnaast heeft het tekenen mij door moeilijke periodes heen geholpen. Tijdens het verwerken van twee miskramen had het tekenen iets therapeutisch voor mij.’’

Girlboss interview met illustratieve ontwerpster Lotte Keijzer illustratie design vrouwelijke zelfstandige ondernemer inspirerend succesverhaal blog

‘’Het opzetten van mijn eigen bedrijf is dus wat chaotisch gegaan, zoals ik zelf ook ben. Sinds December 2017 woon ik in Haarlem met mijn gezin. Ik miste het vooruitstrevende en progressieve Nederland. Nu geniet ik nog steeds enorm van het zelfstandig ondernemen, het maken van illustraties en van schilderijen. Ik heb door de jaren heen veel verschillende klussen gedaan en leuke mensen ontmoet. Het is enorm bevredigend om gewaardeerd te worden voor wat je maakt! Afgelopen April ben ik bijvoorbeeld gevraagd om een illustratie te maken voor bij een artikel over regenererende bloedcellen, voor het Engelse New Scientist Magazine. Dit soort werk geeft mij een kick! Ik hoop dan ook vaker dit soort klussen binnen te slepen.’’

Girlboss interview met illustratieve ontwerpster Lotte Keijzer illustratie design vrouwelijke zelfstandige ondernemer inspirerend succesverhaal blog

Deze girlboss stroomt niet alleen over van creativiteit, maar heeft ook genoeg dromen. Zo zou Lotte nog graag een (kinder)boek willen illustreren. ‘’Ik zou haast ook zelf het verhaal willen schrijven, maar daar ben ik dan weer niet zo geweldig in. Wel in het vertellen van sterke verhalen, haha! Ook wil ik mijn werk meer online gaan verkopen en hoop ik mezelf nog meer te ontwikkelen in het illustreren en tekenen. Ik wil daar gewoon kei goed in worden! Daarnaast zou ik nog wel wat kunnen bijleren op het gebied van onderneming skills. Dit vind ik toch het saaiere gedeelte, maar het is niet minder belangrijk. Gelukkig ben ik niet bang voor nieuwe uitdagingen. Op je bek gaan kan gebeuren, maar dit zijn meestal de meest waardevolle lessen.’’

‘’In de toekomst zou ik zoooo graag een heerlijke studio of een atelier willen hebben waar ik helemaal los kan op mijn werk. Door alle verhuizingen heb ik tot nu toe nog geen echte werkruimte voor mezelf gehad. Dit zou dus heel fijn zijn! Ik heb in ieder geval regelmatig weer nieuwe wensen, dromen en ideeën en ben voorlopig nog niet klaar. Ik zie mezelf dit mijn hele leven doen!’’

Girlboss interview met illustratieve ontwerpster Lotte Keijzer illustratie design vrouwelijke zelfstandige ondernemer inspirerend succesverhaal blog

Lotte Keijzer is te vinden op Facebook & Instagram | www.lottekeijzer.com


Delen is lief

12 gedachten over “Girlboss | Lotte Keijzer

  1. Ik vind het een mooie insteek om je hart te volgen! Dat werkt in de regel goed. En super om zo creatief te zijn vind ik!

  2. Heeft jouw zus ook een website? Ik zal het haar in ieder geval nog even doorgeven voor het geval ze dit niet leest! 🙂

  3. Wauw, supertoffe illustraties! Misschien moet Lotte eens contact opnemen met mijn zus, zij schrijft kinderboeken en is vaak op zoek naar illustrators!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven