Girlboss | Lauri van Bodegraven

Girlboss interview met videograaf Lauri van Bodegraven Agapè Stories trouwvideo documentaire bruiloft film Australië videograaf

Lauri van Bodegraven is 23 jaar en runt haar eigen bedrijf Agapè Stories. Onder deze naam maakt ze de mooiste documentaire-achtige (trouw)video’s in een moody sfeertje. In januari vertrok ze naar Australië om daar een film & TV opleiding te volgen en haar passie voor video nog verder te ontwikkelen.

‘’Ik ben in januari naar Sydney verhuisd om hier een opleiding te doen aan de bijbelschool, Hillsong International Leadership College heet het. Naast mijn liefde voor video, heb ik ook een zwak voor Australië. Ik was er namelijk al eens eerder geweest. Na de middelbare school heb ik voor zes maanden als au pair in Sydney gewerkt. Ondanks dat dat niet de leukste baan was, heb ik me nooit meer ‘alive’ en meer energiek gevoeld dan toen. De natuur, de relaxte mensen, het Australische taaltje..’’

Voordat Lauri vertrok naar de andere kant van de wereld, studeerde ze journalistiek aan de hogeschool. In eerste instantie wilde ze graag schrijven, maar ze kwam erachter dat ze dit niet op commando kon of wilde. Toen ze stage deed bij een videoproductiebedrijf ontdekte ze pas de liefde voor video.

‘’Na mijn stage bij de Clipjesfabriek ben ik zelf door gegaan met video’s ontwikkelen. Ik heb honderden uren video’s zitten kijken die ik inspirerend vond en zelf veel uitgeprobeerd. Een jaar later heb ik nog een keer stage gelopen bij hetzelfde bedrijf en ondertussen mijn eigen business opgezet. Ik heb mijn talent dus ontwikkeld door heel hard te werken. Het kost echt tijd en moeite. In het afgelopen jaar waren mijn werkweken bijvoorbeeld tussen de 40 en 70 uur. Met een eigen bedrijf heb je nooit echt vrij, tenzij je het in je agenda inplant (wat niet mijn sterkste kant is haha!). En voor het geld hoef je het trouwens niet te doen. Het levert minder op dan mensen denken. At the end of the day is het een passie die bloed, zweet en tranen kost en ontzettend veel voldoening geeft als het lukt. En dat is het mooiste wat er is!’’

‘’Hoe ik aan mijn bedrijfsnaam gekomen ben? Het komt uit een gebed! Ik wilde een nieuwe naam, omdat ik eerst een Nederlandse naam had die niet meer bij me paste. Ik kon maar niets verzinnen tot ik ervoor ging bidden en ineens ‘Agapè’ als beeld voor me zag. Ik ben, misschien vanzelfsprekend, heel visueel ingesteld. Dus ik beeld dat soort dingen altijd in. Agapè betekent de allerhoogste vorm van liefde. Een vriend van me had daar een aantal jaar ervoor een video over gemaakt, waardoor ik het woord kende. Ik vind het heel goed passen bij wat ik doe, omdat ik liefde vast leg en vooral ook omdat ik het met heel veel liefde doe. Mijn hart en ziel zitten in mijn video’s en foto’s.’’

Lauri is het meest trots op de bovenstaande video die ze voor Zij Lacht heeft gemaakt. ‘’Nog elke keer als ik dit zie, lijkt het helemaal te kloppen. We stonden gewoon op 3 vierkante meter grond met een boom te filmen, maar het had zo’n bijzondere sfeer.’’ Daarnaast is de onderstaande trouwvideo van de Huismuts een hele mooie opdracht geweest. Het was Lauri’s eerste destination wedding, in Frankrijk. Het was een ontzettend bijzondere bruiloft die echt in het teken stond van het vieren van de liefde.

Naast video, zou deze girlboss ook meer willen doen met fotografie. De storytelling die ze toepast in haar trouwvideo’s is iets wat ze ontzettend boeiend vindt en graag mee verder wil.

‘’Op het moment ben ik ook mijn fotografie aan het uitbreiden. Van de combinatie van video en foto word ik heel gelukkig. Uiteindelijk hoop ik documentaires en foto’s te kunnen maken die mensen aan het denken zetten. Gebieden die voor ons niet vanzelfsprekend zijn te kunnen vastleggen: bijvoorbeeld oorlogsgebieden, plekken waar de cultuur totaal anders is, plekken waar vrouwen geen stem hebben etc. En dan door die beelden een verschil te maken, dat is mijn droom. Natuurlijk wil ik daarnaast af en toe nog bruiloften en loveshoots doen. De perfecte combinatie!”

Agapè Stories is te vinden op Facebook & Instagram | www.agapestories.com

Portret foto’s van Lauri zijn geschoten door Hind Mari


Delen is lief

6 gedachten over “Girlboss | Lauri van Bodegraven

  1. Ik vind de storytelling die ze toepast in haar video's ook heel indrukwekkend. Prachtig gemaakt. En ja, ik ben ermee eens dat ze meer moet doen met fotografie. Ze heeft talent!

  2. Die trouwvideo van de Huismuts heb ik gezien, echt zo mooi gemaakt! Ik werd ontroerd, heb gelachen en werd helemaal meegenomen in de sfeer van de video. Zo ontzettend knap. Ik wens je echt heel veel succes met alles dat op je pad komt, geniet ervan en ik hoop ooit genoeg budget te hebben om je in te huren voor onze eigen huwelijksfilm 😉

  3. Wat een bijzonder verhaal! Ik vind het altijd leuk om te weten wat het verhaal is achter een bedrijf. Wat een prachtige foto's bevat dit artikel. Erg leuk om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven