Girlboss | Pauline Teunissen

Girlboss interview met illustrator Pauline Teunissen van La Scarlatte illustration natuur bloemen dieren tekeningen ontwerpen

Pauline Teunissen (35) was als kind al uren lang bezig met knutselen en tekenen. Na een vooropleiding voor de kunstacademie, het halen van een propedeuse kunstgeschiedenis en een studie Illustratieve Vormgeving aan de HKU is ze voor zichzelf begonnen. Pauline is nu fulltime freelance illustrator! Haar bedrijf La Scarlatte Illustration heeft inmiddels klanten als Elle Magazine, Discovery Channel en Science Center NEMO.

‘’Mijn liefde voor illustratie begon al heel vroeg. Ik was een redelijk rustig kind en tekende altijd en overal. Tot ergernis van mijn basisschoolleraar, die uiteindelijk mijn ouders vroeg om mijn eigen papier mee te nemen omdat ik zoveel verbruikte, haha! Ik tekende veel uit mijn hoofd, maar tekende ook veel dingen na. Zoals portretten en de planten bij mijn ouders in de tuin. Nog steeds haal ik mijn inspiratie voornamelijk uit de natuur; planten en dieren.’’

Wie het werk van La Scarlatte eenmaal heeft gezien, herkent het de volgende keer waarschijnlijk meteen weer. Het is echt een bepaalde stijl die terugkomt in elke illustratie. Pauline gelooft dat een eigen stijl altijd al in je zit. ‘’In mijn geval past gedetailleerd tekenen heel erg bij mijn persoonlijkheid, dus heeft het ook een eigen handschrift. Je ontwikkelt je natuurlijk wel door verschillende technieken en materialen uit te proberen door de jaren heen. Maar ik denk dat als je terugkijkt naar mijn werk, je altijd ziet dat het van mijn hand komt.’’

Girlboss interview met illustrator Pauline Teunissen van La Scarlatte illustration natuur bloemen dieren tekeningen ontwerpen

Girlboss interview met illustrator Pauline Teunissen van La Scarlatte illustration natuur bloemen dieren tekeningen ontwerpen

Pauline is een echte perfectionist en denkt overal van tevoren heel goed over na. Ze kan dan ook uren aan een illustratie werken om alle details te tekenen. ‘’Daarnaast bereid ik mijn werk ook altijd voor. Meestal doe ik eerst onderzoek in boeken of online. Ik verzamel een soort beeldbank aan materiaal. Ook maak ik veel eigen foto’s als ik op reis ben of een tuin bezoek (zoals de Hortus Botanicus in Amsterdam). Dan maak ik schetsen en een kleurenpalet. Op basis daarvan weet ik precies hoe ik het artwork ga aanpakken.’’

Hoe gaaf het ook klinkt om freelance illustrator te zijn, natuurlijk zijn er ook minder leuke kanten. ‘’Het werk van een illustrator kan vrij eenzaam zijn. Ik werk, zoals veel collega’s, vanuit een studio in huis en ben daardoor veel op mezelf. Een soort kluizenaar. Het mooie is dan ook weer dat je werk kan maken voor mensen of bedrijven over de hele wereld. En ook mensen van over de hele wereld kan ontmoeten! Zo ontmoet ik af en toe mede-illustratoren die ik ken van Instagram als ik op reis ben of als zij in Nederland zijn. Daarnaast bevindt mijn werk zich ook in verschillende landen. Bijvoorbeeld in een wax salon in Mexico, aan de muur in een hotel in Nieuw-Zeeland en in een winkeletalage in Texas. Veel resultaten van mijn werk zie ik niet in levende lijve, dat is wel jammer. Vaak krijg ik wel berichten op Facebook of Instagram van mensen die ik niet ken, die mijn werk ergens hebben gevonden. Dat is dan wel weer heel leuk!’’

Girlboss interview met illustrator Pauline Teunissen van La Scarlatte illustration natuur bloemen dieren tekeningen ontwerpen

Naast het inrichten van haar nieuwe studio heeft Pauline geen grote toekomstplannen of specifieke dromen. ‘’Ik heb het niet uitgebreid uitgestippeld, maar illustreren blijft ongetwijfeld een groot onderdeel van mijn toekomst. Ik zou wel graag nog wat meer willen balanceren tussen werk in opdracht en vrij/autonoom werk. Vrij werk is het fijnst om te maken, omdat je daarbij niet gebonden bent aan een opdracht. Daarbij probeer ik me altijd te blijven ontwikkelen door nieuwe technieken en materialen te proberen.’’

La Scarlatte is te vinden op Facebook & Instagram | www.lascarlatte.com


Delen is lief

9 gedachten over “Girlboss | Pauline Teunissen

  1. Wat gaaf zeg, zo mooi als iemand dit kan. Ik ben zelf echt niet creatief dus kan dit echt waarderen van een ander!

  2. Super leuk dat ze zo haar eigen talenten gebruikt. Haar werk ziet er echt fleurig uit. Ook top dat ze zoveel grote klanten heeft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven