How to | Shop offline like a pro

Make people stare voordelen offline shoppen echt winkelen tips global creations displays

Offline shoppen heeft zo zijn voordelen. Toch is het voor sommigen misschien wat vermoeiend of overweldigend. Zoveel verschillende winkels, geen filter knopje waarmee je snelle keuzes kunt maken en dat vreselijke licht in de pashokjes. Of je wordt juist verleid door alle mooie kleren en wilt het liefst tien jurkjes met bloemenprint meenemen in plaats van eentje. Herkenbaar? Dan komt dit artikel goed van pas! Ik geef je namelijk een aantal tips voor het winkelen in een echte, fysieke, real life winkel. How to shop offline like a pro!

Make people stare voordelen offline shoppen echt winkelen tips global creations displays

1. Ga voorbereid de stad in Met voorbereiding bedoel ik niet dat je een lunchtrommel mee moet nemen (ook handig trouwens), maar dat je met een bewust doel op pad moet gaan. Maak een lijstje in je telefoon met wat je moet halen en eventueel waar je dat item kunt kopen. Zo kun je gericht op zoek naar datgene wat je nodig hebt. Alle toffe outfits in de etalages of glimmende accessoires op sieraden displays kunnen je soms afleiden. Maar je moet ook niet vergeten om hier juist inspiratie uit te halen. Ik vind het altijd geweldig als winkels zoveel moeite doen voor een mooie uitstraling. Zeker rond de feestdagen zijn er veel merken waarbij window shopping alleen al een feestje is. Let jij ook altijd op de aankleding en displays van een winkel? 2. Negeer de verkopers  Zeg eerst vrolijk hallo en vertel de enthousiaste verkoopster vervolgens dat je geen hulp nodig hebt – tenzij je wel hulp nodig hebt natuurlijk. Als ze hun werk goed doen, zijn ze heel goed in het aansmeren van spullen. Thuis kom je er al snel achter dat die broek helemaal niet mooi is en totaal niet past. Maar ja, ruilen is ook weer zo’n gedoe. Weer iets om achterin de kast te gooien. Zonde! Dus, vriendelijk lachen en snel je eigen plan trekken. 3. Denk even goed na Je hebt zowaar iets gevonden waar je naar op zoek was. Top! Vraag jezelf nu deze dingen af: past het binnen je budget? Is de prijs-kwaliteit verhouding oké? Ben je er verliefd op of heb je het echt heel hard nodig? Past het goed? Als je elke vraag met ‘ja’ kunt beantwoorden, kun je meteen door naar de kassa. 4. Gebruik een beetje fantasie Ik weet dat er maar weinig pashokjes zijn met fatsoenlijk licht. Helaas. Een beetje fantasie is dan wel handig. Probeer je in te beelden hoe je eruit zou zien zonder die wallen door dat felle TL-licht. Zonder dat gekke kapsel door al het passen. Zonder dat verhitte hoofd door meer dan 5 minuten in een klein hokje te staan. Uiteindelijk kan het thuis alleen maar meevallen. 5. Probeer plezier te hebben Het klinkt misschien raar, maar vergeet niet om een beetje plezier te hebben. Offline winkelen is namelijk ontzettend leuk! De sfeer (als je een goede winkel uitkiest tenminste), de toffe spullen, leuke stad en mooie etalages. Neem een shop buddy mee om je gezelschap te houden en maak er meteen een gezellig dagje uit van. Genieten toch? Dat kun je niet op de bank achter je laptop! 😉

Make people stare voordelen offline shoppen echt winkelen tips global creations displays

Alle foto’s in deze blogpost komen uit mijn hotspot artikels. Als je toch offline gaat shoppen, neem dan eerst even een kijkje bij deze tips voor de leukste (kleding)winkels!

Delen is lief

15 gedachten over “How to | Shop offline like a pro

  1. Ik hou meer van offline winkelen dan online winkelen (misschien hou ik gewoon wat te veel van winkelen in het algemeen). Online winkelen heeft natuurlijk ook zijn voordelen maar ik vind het toch leuker om zelf door alle rekken te gaan en op zoek te gaan naar dat ene stuk waar je dan helemaal verliefd op bent (én je kan het ook onmiddellijk meenemen naar huis en moet niet nog eens een dag of langer wachten vooraleer het geleverd wordt).

  2. Ik koop mijn kleding liever ook eerst in een stenen winkel. Ben dan meer het type die eerst bij de afprijzingen gaat kijken haha.

  3. Offline shoppen is the best! Maak er altijd ook echt een dagje uit van. Meestal vallen de kleren toch tegen die ik online besteld heb..

  4. Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Het is soms best handig, maar als je op zoek bent naar een specifiek item is de hulp niet altijd nodig. Maar je moet vooral doen waar je je zelf fijn bij voelt 🙂 Ik vind het altijd irritant als er een verkoopster achter mij aan loopt met spullen die toch niet bij mijn stijl passen, haha! 😉

  5. Je tip negeer de verkopers komt zeker van pas, ik irriteer me er echt vaak aan als verkopers de hele tijd op je vingers meekijken

  6. Leuke foto's! Ik shop eigenlijk ook haast niet online, ik weet niet zo goed waarom maar het is inderdaad wat jij ook zegt dat ALS ik dan offline ga shoppen ik wel bewust op pad moet. Zo niet, dan kom ik met van alles thuis wat ik niet nodig heb.

  7. Toch vind ik hulp van de verkoopsters soms erg ha dit hoor. Zelf kies je vaak voor hetzelfde en iemand anders heeft daar vaak een andere kijk op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven