How to | Zo kies je het perfecte trouwpak

Tips om het perfecte trouwpak te kopen bruiloft outfit vrouwenpak trouwpakken voor vrouwen trouwerij pak

Er wordt ontzettend veel aandacht besteed aan de zoektocht naar de perfecte bruidsjurk. De tv-programma’s, (online) magazines en wedding dress shopping vlogs vliegen je om de oren. En hoewel dat allemaal super leuk is om naar te kijken, mogen we de trouwpakken zeker niet vergeten. De zoektocht naar het perfecte trouwpak is minstens net zo belangrijk! In dit artikel deel ik een aantal tips die je tijdens het shoppen in je achterhoofd kunt houden. Gebruik ze om je eigen droompak te vinden of om je familielid, beste vriend/vriendin of eigen verloofde goed op weg te helpen. Veel succes en vooral veel plezier met het uitkiezen van het trouwkostuum!

Trouwpak voor vrouwen en mannen

Anno 2021 zijn trouwpakken al lang niet meer alleen voor mannen. Ook vrouwen kunnen naar het altaar lopen in een prachtig trouwkostuum. De tips uit dit artikel zijn dus voor iedereen van toepassing die op zoek is naar hét perfecte pak voor de bruiloft.

Stijl van het trouwpak

Begin de zoektocht naar jouw ideale trouwpak door je goed te oriënteren. Doe online inspiratie op en probeer te ontdekken welke stijl je het meeste aanspreekt. Let hierbij op het materiaalgebruik, de pasvorm en de algehele look van het pak. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een double breasted trouwpak of een kostuumjasje met een enkele rij knopen? Spreekt een ‘gewoon’ pak je aan of wil je extra chic voor de dag komen in een jacquet of formeel rokkostuum? Verzamel plaatjes van jouw favoriete trouwpakken op Pinterest, bewaar foto’s in een apart mapje op je telefoon of maak er een moodboard van.

Kleurenpalet van de bruiloft

Wanneer je een afspraak hebt gemaakt om trouwpakken te passen, is er waarschijnlijk al een thema/kleurenpalet gekozen voor de bruiloft. Het is handig om hier rekening mee te houden als je de kleur van je pak kiest. Zorg er in ieder geval voor dat het mooi past bij de trouwjurk (of het trouwpak!) van je partner. Dat ziet er nou eenmaal leuker uit op de trouwfoto’s ;). Wees daarnaast niet bang om eens voor iets anders te kiezen dan zwart of donkerblauw. Saliegroen, olijfgroen, wijnrood en pasteltinten zijn op dit moment de trendkleuren voor trouwpakken.

Tips om het perfecte trouwpak te kopen bruiloft outfit vrouwenpak trouwpakken voor vrouwen trouwerij pak

Trouwpakken op maat

Het maakt niet uit hoe prachtig jouw nieuwe pak is – als het niet de juiste pasvorm heeft, komt het nooit goed tot zijn recht. Wees daarom nauwkeurig met het uitzoeken van de juiste maat en lengtes. Nog beter: laat je trouwkostuum op maat maken voor het beste resultaat.

Trouwkostuum voor het seizoen

Vergeet niet om rekening te houden met het seizoen waarin je trouwt. In de winter kun je gerust kiezen voor een pak van een dikker materiaal en met meerdere laagjes. In de zomer doe je jezelf een plezier met een luchtig linnen trouwpak. Trouw je op een hele warme locatie? Dan zijn er zelfs stijlvolle trouwpakken met korte broek verkrijgbaar.

Zoektocht naar het perfecte trouwpak

De laatste tip is vrij logisch, maar daarom niet minder belangrijk: neem ruim de tijd voor de zoektocht naar je perfecte trouwpak. Verzamel genoeg inspiratie, ga verschillende winkels af en maak geen overhaaste beslissingen. Als je vroeg begint, loop je bovendien niet het risico dat jouw droompak niet op tijd geleverd kan worden.
Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven