How to | Parfum matchen met je outfit

Parfum aanpassen op outfit kleding moleculaire parfum Zarkoperfume Douglas moleculair geurtje luchtje

Veel mensen gaan de deur niet uit zonder sieraden. Zelf draag ik vrijwel altijd meerdere ringen en minimaal één ketting. Maar wist je dat parfum de outfit eigenlijk ook compleet maakt? Je kunt natuurlijk iedere dag hetzelfde luchtje dragen, maar het is nóg leuker om de parfum te matchen met de kleding die je draagt. In dit artikel staan een aantal tips om jouw outfit af te maken met de juiste parfum.

Ken jouw kledingstijl

Je vindt een passend parfum door goed te kijken naar jouw kledingstijl. Zijn de meeste items in de kledingkast vrij klassiek? Ga dan ook voor een klassieke en tijdloze geur. Zoek een (eau de) parfum of eau de toilette die verfijnd is, maar wel lang aanwezig blijft. Vraag eventueel in de winkel naar een nieuwe elegante geur als je eens iets anders wilt proberen dan de echte classics. Zijn jouw outfits juist heel stoer? Dan mag ook de geur uitdagend en aanwezig zijn. Denk aan een stoere parfum van Zadig & Voltaire of Black Opium van Yves Saint Laurent. Als jouw kledingstijl en mood erg wisselend is, kun je natuurlijk het beste meerdere soorten parfums aanschaffen.

Pas parfum aan op de gelegenheid

Pas het geurtje niet alleen aan op jouw outfit, maar ook op de gelegenheid. Er zit bijvoorbeeld een groot verschil tussen een chic etentje en een avond dineren bij vrienden in de tuin. Ook het seizoen heeft veel invloed op de geurkeuze. In de zomer zijn bloemige en fruitige geuren vaak erg lekker, terwijl je in de winter sneller neigt naar diepe en houtige geurnoten.

Ga voor een moleculaire geur

Hoewel de bovenstaande tips al erg handig zijn, is een moleculaire geur pas écht een perfecte match met jouw outfit. Moleculaire parfums zijn vrijwel geurloos in het flesje, maar ontwikkelen een persoonlijk geurkarakter zodra het in contact komt met je huid. De geur zal bij iedereen dus anders en op een unieke manier tot zijn recht komen. Hoe gaaf is dat? Zarkoperfume is een mooi voorbeeld van een merk met moleculaire geuren in het assortiment. Je kunt verschillende soorten luchtjes van Zarkoparfume bij Douglas kopen. Van hele subtiele geuren tot een heel fris en fruitig karakter. Zeker een aanrader om eens naar te kijken!

Draag waar jij je goed bij voelt

Mijn laatste tip is om een geurtje te dragen waar jij je goed bij voelt. Ook als het eigenlijk helemaal niet aansluit bij de stijl van jouw outfit – zolang jij ervan gaat stralen, is het de aller beste keuze.

Parfum aanpassen op outfit kleding moleculaire parfum Zarkoperfume Douglas moleculair geurtje luchtje

Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven