How to | Stijlvol kleden voor een communie of lentefeest

Communie gast kleding wat draag je naar een communie lentefeest outfit inspiratie mode blog

Zodra de lente weer dichterbij komt, kun je wellicht een uitnodiging voor een communie of lentefeest op jouw deurmat verwachten. De meeste communies worden gevierd tussen mei en juni. Dit is ook de periode waarin lentefeesten plaatsvinden. In tegenstelling tot een heilige communie is een lentefeest geen christelijke viering. Afgezien van de ceremonie in de kerk, lijken de feesten wel erg op elkaar. Heb je nog nooit eerder zo’n feestelijke gelegenheid bijgewoond en heb je geen idee welke outfit je moet dragen? In dit artikel deel ik tips en inspiratie voor geschikte lentefeest- en communiekleding.

Dresscode op de uitnodiging

De eerste stap is om te kijken of er een dresscode vermeld staat op de uitnodiging. Soms wordt er een specifiek kleurenthema gekozen om de (familie)foto’s nog mooier te maken. Het is bijvoorbeeld erg leuk als iedereen in het wit gekleed is. Je kunt vaak ook aan de uitstraling van het kaartje zien welke kledingstijl een geschikte keuze is. Wanneer ouders/verzorgers kaartjes maken voor de communie of kaartjes maken voor het lentefeest, wordt er altijd goed nagedacht over de kleurkeuze en de foto die erop komt te staan.

Communiekleding en lentefeestkleding voor vrouwen

Over het algemeen kun je de dresscode Tenue de Ville gebruiken als richtlijn. Deze kledingstijl is netjes, maar niet té chic. Denk aan een mooie A-lijn jurk of kokerrok die minimaal tot aan de knie komt. Bij een ceremonie in de kerk is het gepast als je ook de schouders bedekt. Kies dus liever voor een top of jurk met mouwen dan spaghettibandjes. Voel je je niet comfortabel in een jurk of rok? Dan is een nette jumpsuit een mooie optie. Wat betreft schoenen zijn dichte pumps, nette veterschoenen of elegante enkellaarsjes een goede keuze. Hoewel je tegenwoordig als vrouw ook netjes voor de dag komt met een paar witte sneakers.

Kleurenpalet voor communie of lentefeest

Kies voor kleding in lichte kleuren en laat zwart liever achterwege. Wit, beige en pasteltinten hebben de voorkeur. Zorg ervoor dat ook de schoenen en accessoires aansluiten bij dit frisse kleurenpalet.

Wat draag je als moeder naar een communie of lentefeest?

Doet jouw kindje binnenkort zijn of haar communie of organiseer je juist een lentefeest? Dan is het heel leuk om jullie outfits te matchen. Draag beide outfits in dezelfde kleur of koop een twinning setje samen met je dochter. Leuke foto’s gegarandeerd! Dit is ook een tof idee wanneer je foto’s gaat maken voor de bedankkaartjes. Je kunt heel eenvoudig communiekaartjes online ontwerpen met een zelfgemaakte foto erop.

Communie gast kleding wat draag je naar een communie lentefeest outfit inspiratie mode blog

Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven