Girlboss | Joyce Jacobs

Joyce Jacobs Fotografie Girlboss interview Make people stare

Sharing is caring. Vandaar dat ik in deze nieuwe categorie ‘Girlboss’ regelmatig een inspirerende creatieveling in het zonnetje zet. Maak kennis met Joyce Jacobs, een 26-jarige freelance fotografe en de eerste Girlboss van Make people stare. Yay! Ze is inmiddels alweer 10 jaar bezig met fotografie. De magie heeft haar nooit losgelaten. Waar deze passie vandaan komt? ‘’Ik denk door het kunnen bevriezen van momenten/beelden. Ik vind het heel bijzonder hoe je door middel van een foto een bepaald moment kunt bewaren.’’ Het liefste legt ze een gevoel vast. Van verliefde stelletjes en vrolijke gezinnetjes tot het moment dat een vader zijn dochter weggeeft tijdens een bruiloft.

Joyce Jacobs Fotografie Girlboss interview Make people stare
Joyce Jacobs Fotografie Girlboss interview Make people stare

Het bovenstaande beeld is erg bijzonder voor Joyce. Ze legde dit meisje uit India vast. ‘’Toen ik de foto maakte keek ze dwars door mijn lens heen. Het herinnert mij dat het allemaal niet vanzelfsprekend is wat wij hier in Nederland hebben. Daarnaast zie ik ook juist de hoop in haar ogen! Hoop en kracht!’’ 

Joyce Jacobs Fotografie Girlboss interview Make people stare

Joyce is een tikkie (of misschien wel behoorlijk) chaotisch en houdt daarom wel van wat zekerheid. Gelukkig kan ze dat vinden in haar parttime job als voedingscoach. Hoewel freelancers het niet graag toegeven, kan het vaak behoorlijk lastig zijn. ‘’Rond januari had ik even een dip in mijn fotografie bedrijf. Ik wist even niet zo goed meer wat me nou echt gelukkig maakte en vroeg me af of ik wel goed bezig was met alles. Ik kwam tot de conclusie dat ik nog steeds heel veel passie voel voor fotograferen, maar dat ik daarnaast ook opzoek was naar iets vernieuwends. Doordat ik altijd andere mensen heb vastgelegd en andere mensen daarmee in de schijnwerpers zet, verstopte ik mezelf steeds meer achter die camera.’’

Door de jaren heen heeft Joyce geleerd om vaker voor zichzelf te kiezen. Ze heeft dit jaar dan ook de kans gepakt om zich naast fotografie op een nieuwe passie te richten: Instagram. Ze deelt de mooiste foto’s op haar account (@Joycejacobss) en heeft ondertussen al met meerdere bedrijven mogen samenwerken. ‘’Mijn doel is om mijn Instagram account te combineren met mijn fotografie bedrijf, maar wel als 2 aparte takken. Op mijn Instagram wil ik vooral mensen inspireren, mooie beelden delen van mijn leven en wat mij bezighoudt. Mijn fotografie wil ik behouden zoals ik dit nu doe. Vooral loveshoots, bruiloften en daarnaast wat leuke gezinnetjes vastleggen. Deze combi maakt me op dit moment gewoon heel erg blij.’’

Joyce Jacobs is te vinden op Instagram & Facebook | www.joycejacobsfotografie.nl 

Alle foto credits naar Joyce Jacobs


Delen is lief

5 gedachten over “Girlboss | Joyce Jacobs

  1. Leuk zo'n interviewtje, super mooie foto's maakt Joyce. Ik heb echt 2 minuten naar de foto van het meisje in India zitten staren, echt een prachtige foto <3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven