Girlboss | Raisa Zwart

Girlboss interview met fotografe Raisa Zwart destination wedding photography jonge vrouwelijke ondernemer succes verhaal van hobby naar droom baan

Hoe vaak komt het wel niet voor dat jonge ambitieuze meiden nog geen idee hebben wat ze precies willen doen. Dat het niet duidelijk is welke kanten ze op kunnen met hun talent en hoe ze hun doelen kunnen bereiken. Vaak leidt dit tot een tussenjaartje reizen, wat ook niet altijd meteen duidelijk inzicht geeft. Raisa Zwart (26), de Girlboss van deze keer, heeft deze struggle ook gehad. Uiteindelijk koos ze voor haar passie en richtte ze zich volledig op haar eigen fotografiebedrijf. ‘’Na mijn middelbare school had ik echt geen enkel idee wat ik wilde doen. Toen ik het na een jaar reizen nog steeds niet wist, heb ik maar ‘gewoon’ de keuze gemaakt om rechten te gaan studeren. Uiteindelijk bleek dat ik er niet gelukkig van werd en ben ik ermee gestopt. Inmiddels ben ik zo’n 6 jaar ondernemer en werkzaam als bruidsfotograaf.’’

Girlboss interview met fotografe Raisa Zwart destination wedding photography jonge vrouwelijke ondernemer succes verhaal van hobby naar droom baan

‘’Als fotografe reis ik heel Nederland en Europa af om de mooiste liefdesverhalen vast te leggen. En zo nu en dan mag ik zelfs buiten Europa een intieme of avontuurlijke bruiloft meemaken! Daarnaast heb ik het platform ‘The Confetti Collective’ waarmee ik (en mede oprichtster Elsa) vrouwelijk ondernemers inspireer en help om écht te kiezen voor het bedrijf en leven waar zij gelukkig van worden. Ik geloof namelijk echt dat je door focus te houden, al je doelen kunt bereiken.’’

Als ik Raisa vraag waar haar liefde voor fotografie is ontstaan, vertelt ze dat een vriend van haar ouders haar heeft geïnspireerd. Hij was een fotograaf en gaf Raisa een fotografie boek voor haar verjaardag. ‘’Ik verslond dit boek meteen en heb binnen 2 dagen een camera gekocht. Eigenlijk met de insteek om als hobby te fotograferen, maar toen ik merkte hoe leuk ik het vond was het hek van de dam. Ik las alles over fotografie, oefende eindeloos, schreef me in voor workshops en ontdekte de bruids- en lifestylefotografie. Ik was in één klap verliefd.’’

Girlboss interview met fotografe Raisa Zwart destination wedding photography jonge vrouwelijke ondernemer succes verhaal van hobby naar droom baan

‘’De tagline voor mijn bedrijf is: ‘Fine art photography for the adventurers, romance lovers and seekers of beauty’. Dit zie je dan ook terug in mijn werk. De beelden zijn licht, zacht van kleur en met een fijne touch qua contrast. Je ziet het avontuurlijke en de romantiek en daarnaast streef ik naar tijdloze beelden. Ook fotografeer ik grotendeels analoog, wat voor mij een enorme aantrekkingskracht heeft. Zowel esthetisch gezien als qua werkwijze.’’

‘’De inspiratie voor mijn werk haal ik uit reizen, het strand, de liefde tussen 2 mensen en de persoonlijkheid van degene die ik voor mijn camera heb. Ik ontmoet veel bijzondere mensen en mag enorm mooie verhalen vastleggen. Ik word zelfs een beetje emotioneel als ik het allemaal zo opschrijf. Ik heb mezelf leren accepteren door de fotografie. Nu durf ik groot te dromen en geniet ik zo veel meer van het leven dan daarvoor. Daar ben ik echt enorm dankbaar voor.’’

Girlboss interview met fotografe Raisa Zwart destination wedding photography jonge vrouwelijke ondernemer succes verhaal van hobby naar droom baan

De opdracht die Raisa het meest is bijgebleven is de bovenstaande bruiloft in Marokko. Ze mocht in 2016 fotograferen in het prachtige Ourika, tussen de toppen van het Atlasgebergte. De bruid en bruidegom (Atva & Samir) hadden een bijzonder en mooi verhaal en de omgeving was magisch. ‘’De bruiloft was bijna surrealistisch, maar o zo mooi. Ik denk er nog heel vaak aan terug! Ook zeker omdat ik dit mocht vastleggen met hele goede vrienden van mij, die videografie doen onder de naam ‘The Dreamers’.’’

In de toekomst zou Raisa zich meer willen richten op het fotograferen van lifestyle of editorial content voor merken. ‘’Het lijkt me een fijne aanvulling op mijn bruidsfotografie en portretten. Ik hoop ook nog meer andere fotografen te helpen met het opbouwen van hun bedrijf, een keer te spreken op een groot evenement en uiteindelijk om overal ter wereld te kunnen werken. En ik zou graag wat georganiseerder willen worden en meer tijd willen inbouwen voor rust. Hoewel dat steeds beter gaat, heb ik daarin zeker nog een weg te gaan ;).’’

Raisa Zwart Photography is te vinden op Facebook & Instagram | www.raisazwart.com


Delen is lief

10 gedachten over “Girlboss | Raisa Zwart

  1. Wow geweldige foto's! Fotograaf zijn lijkt me heel boeiend en je kan je creativiteit er echt in kwijt. Ik vind fotografen ook altijd heel passievol als ze over hun werk praat en dat zie ik terug in dit interview. Leuk om te lezen!

  2. Wat leuk en wat zijn dat mooie foto's :)) Zelf ben ik fan van fotographie (want handig is als je blogt), maar als ik het als job zou willen doen is niet zeker. In ieder geval, jouw foto's zijn echt prachtig :))

  3. Wat onwijs mooi vastgelegd ik ben getrouwd in Oostenrijk en die fotograaf had ook echt een passie voor bruiloften in het buitenland

  4. Wauw, wat een mooie foto's ook allemaal. Geweldig dat ze van haar passie haar werk heeft kunnen maken.

  5. Wat een mooie foto's! Dat je voor fotografie op allemaal verschillende plaatsen komt lijkt me leuke bijkomstigheid!

  6. Prachtige foto's – lijkt me wel een leuke job soms – en zeker als je dan nog veel kan reizen erbij 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven