Girlboss | Maudy Alferink

Girlboss interview met kunstenares Maudy Alferink realistische schilderijen fashion olieschilderij inspirerend verhaal blog

Eat glitter for breakfast and shine all day!’ Dat is het motto van kunstenares Maudy Alferink. Deze 31-jarige girlboss uit Deventer maakt de mooiste realistische schilderijen. Meestal kleurrijk, modieus en hysterisch tegelijk. Van een afstandje kun je de kunstwerken nauwelijks onderscheiden van een echte foto. Dat is ook meteen de kracht van haar talent! Ondanks deze grote passie en het talent, is dit beroep niet zomaar op haar pad gekomen. Na een heftige ervaring heeft Maudy haar carrière in de modewereld moeten opgeven. Daarna heeft ze zich pas volledig gericht op de kunst.

Girlboss interview met kunstenares Maudy Alferink realistische schilderijen fashion olieschilderij inspirerend verhaal blog

Maudy omschrijft zichzelf als spontaan, creatief, een tikkie gestoord en alles behalve verlegen. Eigenlijk wilde ze als klein kind al tekenares/kunstenares worden, maar dat plan ging niet meteen door. ‘’Ik kom uit een boeren familie en daar werd gezegd ‘dat je met kunst de kost niet kunt verdienen’ en ‘dat ik maar een echt beroep moest zoeken’. Na de HAVO ging ik presentatie & communicatie studeren aan het Cibap om vervolgens een styling opleiding te volgen in Amsterdam. Tijdens de laatste studie zette ik een bedrijfje op. Gericht op kostuums, entertainment, styling en event concepts.

De klussen stegen al snel de pan uit – tot augustus 2014. Op deze dag kreeg ik een ernstig ongeluk in Engeland. Ik brak beide heupen, mijn ribben en schaambeen. Als gevolg had ik ook veel last van overprikkeling en extreme vermoeidheid. Mijn styling en festivalwerk was gedaan.’’ Gelukkig heeft deze vreselijke gebeurtenis ook een positieve draai gegeven aan het leven van Maudy. Ze heeft namelijk haar talent voor schilderen ontdekt en ontwikkeld. ‘’In het revalidatiecentrum ben ik gaan schilderen als therapie. Dit werd meteen erg positief ontvangen. Met een aantal social media posts en krantenberichten verkocht ik binnen de kortste keren kunstwerken over de hele wereld!’’

Girlboss interview met kunstenares Maudy Alferink realistische schilderijen fashion olieschilderij inspirerend verhaal blog

Dit jaar werd Maudy gevraagd om de styling te verzorgen van Tante Rikie, dé festivaldirectrice van de Zwarte Cross. Dit was de aller eerste styling klus die ze sinds het ongeluk heeft gedaan. Evenementenwerk kost nu simpelweg te veel energie. Toch maakte ze voor de Feestfabriek (organisatie van de Zwarte Cross) graag een uitzondering. ‘’Het zijn allemaal leuke, lieve, down to earth mensen. Door het ongeluk was het 5 jaar geleden dat ik bij ze binnen stapte, maar het voelde alsof ik nooit weg was geweest. Iedereen is zo gezellig!’’ Naast het regelen van een geweldige outfit voor Tante Rikie, mocht Maudy ook spreken in het Rijksmuseum Pop-up Paviljoen. Tip: Bekijk het fotoverslag van de Gelderlander voor een sfeerimpressie van de Zwarte Cross en om Tante Rikie te spotten in een flitsende space outfit – gestyled door Maudy.

Girlboss interview met kunstenares Maudy Alferink realistische schilderijen fashion olieschilderij inspirerend verhaal blog

Door dit creatieve beroep heeft Maudy veel leuke mensen mogen ontmoeten. Van modeontwerpers tot bandleden. Toch is er één persoon die speciaal voor haar is. ‘’Persoonlijk vind ik het heel erg gaaf dat Tjalf Sparnaay mij een beetje wil coachen als kunstenares. Hij is mijn grote voorbeeld. Ik vind het een eer om bakjes koffie met hem te doen en te speculeren over stappen in mijn carrière. In de toekomst wil ik bijvoorbeeld mijn schilderijen in Amerika zien te krijgen. Daar ben ik al hard mee aan het werk!’’

Maudy Alferink is te vinden op Facebook & Instagram | www.maudyalferink.com 


Delen is lief

6 gedachten over “Girlboss | Maudy Alferink

  1. wauw wat een heftig verhaal zeg. Lijkt me vreselijk. Maar mooi dat er iets positiefs is waar ze zich in kan uiten

  2. Jeetje wat een heftig maar mooi verhaal. Toch mooi om te horen hoe ze uiteindelijk alles weer opgepakt heeft en toch zo succesvol is, en ze maakt inderdaad prachtige kunstwerken. Ook wel grappig om te lezen dat ze op het Cibap heeft gestudeerd, daar hoop ik namelijk over anderhalf jaar af te studeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven