Girlboss | Sterre Hendriks

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer en illustrator Sterre Hendriks Studio Brun mindfulness app Wild Ventures

Zelfstandige ondernemers houden van hard werken. Elke dag bezig zijn met je passie en je hier 100% – wat zeg ik? – 1000% voor inzetten. Toch komt het dan vaak voor dat je even iets te hard van stapel loopt. We leven in een wereld waar we zoveel mogelijk willen doen en de lat ontzettend hoog leggen. We rennen onszelf regelmatig voorbij. En precies deze gehaaste mindset heeft girlboss Sterre Hendriks (33) gebruikt voor iets positiefs. Ze liet zich erdoor inspireren en ontwikkelde samen met haar man een mindfulness app die draait om de rust van de natuur.

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer en illustrator Sterre Hendriks Studio Brun mindfulness app Wild Ventures

‘’Ik ben op mijn best met de wind in mijn haren en met de bomen om me heen. Als kind tekende ik eindeloos veel dieren en daar ben ik eigenlijk nooit meer mee opgehouden. Het was al snel duidelijk dat ik voor mijzelf wilde beginnen. Ik ben niet zo’n 9 tot 5 mens en ik ben gek op vrijheid. Vers van de kunstacademie startte ik dan ook mijn eigen illustratiestudio Studio Brun. Sindsdien werkte ik als illustrator voor natuurorganisaties en tijdschriften als Margriet, Flair en Roots.’’

‘’Mijn man Mark, toen nog mijn vriend, werkte ook al voor zichzelf als ontwerper. Drie jaar geleden besloten we voor het eerst iets samen te doen. Mijn illustraties en zijn design. Dat werd uiteindelijk een geïllustreerde weer app genaamd Wild Weather. Met deze app kreeg je bij ieder weertype een andere illustratie te zien. Toen dit een groot succes werd, zijn we ons meer gaan richten op apps. Hierna is ook ons bedrijf Wild Ventures ontstaan.’’

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer en illustrator Sterre Hendriks Studio Brun mindfulness app Wild Ventures

Wild Ventures is de App Studio waarmee ze onder andere Wildfulness hebben ontwikkeld. Dit is een mindfulness app waarmee je tot rust kunt komen. Het staat vol met prachtige illustraties die geïnspireerd zijn op de natuur. Je kunt in slaap vallen terwijl je luistert naar natuurgeluiden of je laten begeleiden door meditaties. Alle ideeën voor deze app komen voort uit de persoonlijke natuurbeleving van Sterre. ‘’In de natuur is niets gehaast en de rust en inspiratie die ik daar vind is oneindig. Het is belangrijk om jezelf af en toe terug te fluiten naar het moment waar je echt in zit. Even de tijd nemen om mindful te zijn. Dit heb ik zelf altijd buiten en in de natuur gevonden. En precies dat wilde ik andere mensen ook laten ervaren.’’

‘’Ik ben er trots op dat ik echt iets doe waar mijn hart ligt. Alles wat ik maak heeft hertjes, blaadjes, takjes of een sterrenhemel. Het maken van dit soort dingen maakt mij zo gelukkig! Daarnaast is het heel bijzonder als ik reviews lees of reacties krijg over onze apps. Dat wij mensen serieus kunnen helpen met meer balans in hun leven of dat ze echt beter slapen en fijner kunnen ontspannen. Juist door middel van een telefoon, die vaak gezien wordt als een stressfactor en onnodige afleiding. Het is heel mooi om dit negatieve om te zetten naar een hulpmiddel.’’

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer en illustrator Sterre Hendriks Studio Brun mindfulness app Wild Ventures

Naast illustreren en de natuur heeft Sterre nog een grote passie: reizen. Toen ze een zoontje had gekregen, besloot ze om samen met haar man en kindje een grote reis te maken. ‘’Er is zoveel te zien in de wereld, er zijn zoveel avonturen om te beleven! Caspar (mijn zoontje van 1 jaar) hoeft nog niet naar school en we wilde eigenlijk gewoon iets geks doen met z’n drieën. Dit jaar reisden we voor 6 maanden door Zuid Europa, de Verenigde Staten en Canada. Het was een geweldige ervaring! Ondanks dat we al niet erg materialistisch waren, heeft deze reis nog duidelijker gemaakt dat happiness niet ligt in een groot huis, meer spullen of een auto die net zo groot of een stukje groter is dan die van de buurman. Het gaat om de ervaringen, om het samen zijn, het samen beleven van avonturen en je hart volgen. Toen ik middenin een gigantische woestijn onder de sterrenhemel stond wist ik het zeker: die natuur, daar moeten we heen. De knop was helemaal om. Inmiddels zitten we middenin het proces van het verkopen van ons huis in Nederland. Ik hoop echt dat we volgend jaar een huisje in de natuur hebben gevonden. The simple life met om ons heen alles wat belangrijk is. Waar er altijd inspiratie is zodra je uit het raam kijkt. Ergens waar we echt op onze plek zijn.’’

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer en illustrator Sterre Hendriks Studio Brun mindfulness app Wild Ventures

Na al deze inspirerende verhalen vraag ik aan Sterre of ze nog toekomstplannen heeft voor haar bedrijf. Natuurlijk heeft ze die! ‘’Op dit moment werken we hard aan een nieuwe app. Nog meer mindfulness, nog meer natuur. Een eeuwig groeiende bibliotheek met geïllustreerde landschappen en natuurgeluiden. Een app waar je terecht kunt voor even wat me-time. Het is weer een hele mooie uitdaging om het concept wat we al hebben nog beter te maken. De planning is dat onze nieuwe app begin volgend jaar in de App Store verkrijgbaar zal zijn.’’

Sterre Hendriks is te vinden op Facebook & Instagram | www.studiobrun.nl

Wild Ventures is te vinden op Facebook & Instagram | www.wildventures.nl

Credits portret foto’s in collage 1 & 5: Merette Kuijt


Delen is lief

6 gedachten over “Girlboss | Sterre Hendriks

  1. Wat mooi om te lezen zeg en wat leuk, wij zijn met onze zonen van toen een en drie ook 7 maanden gaan reizen ( door canada en amerika)

  2. Wel, ik was op zoek naar een app met natuurgeluiden, misschien moet ik deze maar even zoeken. Sommmige dingen komen op de juiste moment op je pad, denk ik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven