Girlboss | Romy Palstra

Romy Muchable illustrator blogger girlboss Make people stare Muchables

Romy Palstra is 21 jaar en woont al haar hele leven in een dorpje in Groningen. In de hoofdstad van deze provincie studeerde ze vormgeving art & design aan de school voor de kunsten. Nu zit ze in het tweede jaar van kunstacademie Minerva. Haar blog muchable.nl is haar eigen bedrijfje. Daarnaast is ze werkzaam als illustrator. Je herkent haar vrolijke en speelse stijl meteen! Het duurde echter even voordat ze deze herkenbare manier van tekenen ontdekt had. ‘’Op een kunstopleiding is het soms wel lastig omdat je, of nou ja ik, al gauw het gevoel krijgt alsof iedereen heel goed is behalve jij. Dus besloot ik om wat random illustraties te maken en wat na te tekenen van het internet, tot ik een stijl ontwikkelde die ik zelf wel grappig vond. Ik plaatste een illustratie op Instagram en toen ging het al snel lopen. Ik kreeg veel leuke reacties en had er plezier in!’’

Romy Muchable illustrator blogger girlboss Make people stare Muchables

Romy reist het liefst zo veel mogelijk, is heel ambitieus en af en toe iets te impulsief. ‘’Soms zou ik wat beter moeten nadenken over mijn keuzes, maar juist dat impulsieve heeft mij ook al veel toffe ervaringen gebracht. Ik kan mijzelf al gauw verliezen in een opdracht. Ik weet ook bijna overal wel iets van te maken zodat ik het leuk vind.’’ Jarenlang had ze faalangst, wat nog steeds een grote rol in haar leven speelt. Nieuwe dingen doen blijft altijd ontzettend spannend. Zeker als het gaat om geven van presentaties en spreken voor een groepje mensen. Haar passie voor illustreren is gelukkig uiteindelijk groter dan de angst. Inmiddels heeft ze al 4 uitverkochte workshops gegeven in de Snorfabriek in Utrecht! ‘’Het gaat steeds beter, steeds minder spannend en eigenlijk was alle spanning voor niets. Ik heb nog nooit zoveel positieve reacties gekregen van mensen. Ik haal er nu heel veel positieve energie uit. Soms vind ik het wel bijzonder dat ik als 21-jarige anderen (vooral veel mensen die ouder dan ik zijn) dingen kan leren. Daar ben ik heel dankbaar voor!’’

Romy Muchable illustrator blogger girlboss Make people stare Muchables

Haar blog is als een online dagboek voor deze creatieveling. Ze vindt het geweldig om hiermee bezig te zijn en zou voorlopig niet zonder kunnen. Toch is illustreren echt Romy’s grootste passie. ‘’Ik zie mijzelf over 10 jaar niet meer bloggen op deze manier. Wel zie ik mijzelf over 10 jaar in een atelier zitten om te illustreren. In de afgelopen 6 jaar heeft mijn blog mij heel veel gebracht en hierdoor ben ik de persoon geworden die ik nu ben. Maar ik ben ondertussen ook ouder geworden en ik denk dat dat ook meespeelt. Mijn blog groeit mee, maar niet hard genoeg in vergelijking met mijn leven als illustrator.’’

Romy Muchable illustrator blogger girlboss Make people stare Muchables

Het is in ieder geval duidelijk dat ze positief naar de toekomst kijkt. ‘’Mijn plan is om na de kunstacademie fulltime bezig te gaan met illustraties en korte animaties. Hoewel het geen makkelijk beroep is en het ook niet makkelijk is om als zzp-er rond te kunnen komen, ben ik er wel van overtuigd dat wanneer je echt iets wil je het altijd zult bereiken. Als je er maar voor gaat! Wat mij ook nog erg tof lijkt is om een boek te illustreren of illustraties te maken voor een boek. En verder zie ik wat de toekomst mij zal brengen. Ik heb er in ieder geval zin in!’’

Muchable is te vinden op FacebookInstagram (persoonlijk)  & ook op dit Instagram account. | Blog: www.muchable.nl | Website: www.muchables.com


Delen is lief

12 gedachten over “Girlboss | Romy Palstra

  1. Prachtige illustraties. Super leuke rubriek. Leuk om zo iemand beter te leren kennen. Mijn respect voor deze dame is gegroeid.

  2. Wat tof die illustraties en dat ze de kunstacademie volgt! Ik heb haar al eens op Instagram gezien. Echt gaaf om te zien wat ze maakt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven