Girlboss | Floor van de Pavert

Girlboss Floor van de Pavert van SuperBra lingerie grote cup lingeriewinkel Rotterdam girlboss interview vrouwelijke ondernemer succes verhaal blog

Girlboss Floor van de Pavert (37) heeft experimentele natuurkunde gestudeerd en heeft gewerkt bij een organisatieadviesbureau en voor een subsidieverstrekker voor wetenschappelijk onderzoek. Sinds 6,5 jaar is ze ondernemer. Haar eerste bedrijf was een spin-off van natuurkundeonderzoek aan de TU Delft. Daarna is ze gaan werken als zelfstandig consultant en eind 2016 heeft Floor een hele andere droom waargemaakt: ze richtte haar eigen lingeriewinkel ‘SuperBra’ op. Hier verkoopt ze lingerie en badmode van cup D t/m cup K.

‘’Ik heb altijd al erg van lingerie gehouden. Tijdens mijn studie maakte ik zelf lingerie als hobby. Op mijn 20e ben ik erachter gekomen wat mijn ‘echte’ BH-maat was, namelijk 60I (I van Isaac). Dat klinkt als een kermisattractie, maar in het echt ziet het er helemaal niet gek uit, haha! Helaas was er nauwelijks keuze in deze maat. En wat er wel te koop was, was eigenlijk te duur voor mij als arme student. Doordat ik merkte hoe lastig het was om goed advies te krijgen in lingeriewinkels, heb ik SuperBra opgericht.’’

Girlboss Floor van de Pavert van SuperBra lingerie grote cup lingeriewinkel Rotterdam girlboss interview vrouwelijke ondernemer succes verhaal blog

Oorspronkelijk was het idee van Floor om een webshop te starten met passessies op afspraak. Toen ze tijdens de voorbereiding tegen een geweldig winkelpand aanliep in het hippe Oude Noorden in Rotterdam, besloot ze ter plekke haar plannen om te gooien. ‘’Achteraf ben ik ontzettend blij dat ik gestart ben met de winkel. Daardoor hebben mijn eerste SuperBra-fitters en ikzelf veel ervaring op kunnen doen met brafitten. (brafitten = het adviseren van de juiste maat en model BH). Ik zou mezelf niet echt impulsief noemen, maar toch maak ik wel vaker snel beslissingen. Zo heb ik ook al drie keer spontaan een sollicitatiegesprek gedaan met een klant die in de winkel was. Bij alle drie besloot ik meteen om ze aan te nemen!’’

Floor is een echte workaholic met een kritische houding en vol creativiteit. Dit zie je bijvoorbeeld terug in de collectie. Ze let er altijd op dat er voor elke maat voldoende keuze is qua kleuren en modellen. ‘’Voordat ik voor het eerst ging inkopen, heb ik veel research gedaan naar goede merken. Ik heb heel veel online reviews gelezen en ben ook naar Polen en de UK geweest om de producten met mijn eigen ogen te bekijken. Iets minder dan de helft van mijn collectie komt nu uit Polen. Je zou het misschien niet verwachten, maar er worden geweldige BHs gemaakt daar. Super goede pasvorm en een hele goede prijs-kwaliteitverhouding.’’

Girlboss Floor van de Pavert van SuperBra lingerie grote cup lingeriewinkel Rotterdam girlboss interview vrouwelijke ondernemer succes verhaal blog

‘’Met SuperBra wil ik echt een andere lingeriewinkel neerzetten. Veel vrouwen vinden niet voor niets BHs kopen echt vreselijk… Ik wil met SuperBra een revolutie ontketenen op dat gebied. Shoppen voor BHs en bikini’s moet weer leuk worden! Daarom hebben wij een hippe en moderne sfeer, paspoppen in verschillende huidskleuren en lichaamsvormen, vriendelijke en deskundige brafitters en BHs tussen de €40-70 in 96 verschillende maten. Verder hebben we ruime paskamers met prettig licht en zullen we nooit ongevraagd het gordijntje opentrekken of jou aanraken. De manier waarop wij advies geven is dan ook echt anders dan bij de meeste lingeriewinkels. Wij laten een klant liever zonder BH de deur uit gaan, dan mét een BH die niet goed zit.’’

De lingeriewinkel van Floor is de eerste ter wereld die lingerie voor donkere huidskleuren verkoopt t/m cup O. De lancering van deze Dark Nudes collecties was dan ook heel bijzonder. ‘’Het persbericht over de Dark Nudes werd snel opgepikt. Ik ben in die week zes keer op de radio geweest, ik heb in de krant gestaan en ben meerdere keren geïnterviewd. Het voelde echt als ‘my 15 minutes of fame’, haha! Verder was het een leuk moment toen Ionica Smeets (wiskundige, wetenschapsjournaliste, columniste en hoogleraar) langskwam in de winkel om te praten over BH-maten. Stonden we daar als twee bèta te praten over hoe je het beste borsten zou kunnen opmeten en modelleren. Ze schreef er daarna nog een superleuke column over!’’

Girlboss Floor van de Pavert van SuperBra lingerie grote cup lingeriewinkel Rotterdam girlboss interview vrouwelijke ondernemer succes verhaal blog

‘’SuperBra is pas 1,5 jaar oud, maar we zijn echt een begrip aan het worden. Er komen zelfs al mensen uit het hele land naar de winkel in Rotterdam. Ik hoop dan ook om van SuperBra een keten met meerdere winkels te maken. Het lijkt me ook geweldig om in de toekomst een eigen lijn op te zetten. Maar tot nu toe ben ik al heel trots op mijn hele team en het bedrijf!’’

Nog een laatste tip van Floor wat betreft de fit van je BH: ‘’Het is goed om te weten dat cup D+ absoluut niet hoeft te betekenen dat je grote borsten hebt. Ter illustratie: de meeste vrouwen die eerst maat 75B droegen, komen bij ons uit op een 65E. Dat scheelt qua cup-volume niet eens zo veel. Toch kan de BH door de strakkere omvang nu doen waar hij voor is bedoeld: liften en steun geven, waardoor je kleding ook meteen een stuk mooier zit.’’

SuperBra is te vinden op Facebook & Instagram | www.superbra.nl

Foto credits: Naomi Modde


Delen is lief

9 gedachten over “Girlboss | Floor van de Pavert

  1. Dit is nou een echte girlboss. Mocht ik ooit in de buurt zijn dan kom ik zeker langs. En mocht je ooit je tweede winkel openen…Eindhoven is een mooie stad voor een 2e locatie.

  2. Wat goed om een winkel als dit te starten! Ik denk dat heel veel vrouwen hier wel baat bij hebben!

  3. Wat bijzonder om zo'n winkel te starten. En ook knap dat je ooit je eigen bh maakte zeg. De winkel ziet er prachtig uit vind ik.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven