Girlboss | Mercedes van der Klooster

Girlboss interview met graphic designer Mercedes Francis van der Klooster grafisch ontwerper MIESMEDIA design jonge ondernemer

Mercedes van der Klooster is pas 24 jaar en heeft nu al van haar hobby haar werk kunnen maken. Heel cliché natuurlijk, maar wie droomt daar nou niet van? Nadat ze afgestudeerd was als grafisch vormgever, mocht ze zo’n 2,5 jaar geleden aan de slag als vormgever bij Coolblue. Na twee maanden heeft ze de stap kunnen maken als Designer Folder en sinds een half jaar mag ze de titel Digital Content Designer dragen. Naast haar baan bij Coolblue is ze ook freelance graphic designer onder de naam Mercedes Francis en werkt ze voor het social media bedrijf MIESMEDIA.

Girlboss interview met graphic designer Mercedes Francis van der Klooster grafisch ontwerper MIESMEDIA design jonge ondernemer

‘’Ik ben creatief en een tikkeltje chaotisch. Gelukkig komt dat chaotische niet terug in mijn werk en kan ik gestructureerd aan de slag. Dit heb ik toch wel te danken aan mijn baan bij Coolblue. Hoewel ik thuis wel weer 10 dingen tegelijkertijd doe 😉 Ik vind ALLES op het gebied van design leuk en zie overal kansen in.’’

De passie voor grafisch design is bij Mercedes al op jonge leeftijd ontstaan. Knutselen, tekenen, moodboards en collages maken. Het hield haar dagelijks bezig. Na de middelbare school koos ze dan ook voor een creatieve opleiding op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. ‘’Toen ik op mijn opleiding te maken kreeg met de Adobe programma’s, wist ik dat mijn hart bij het grafische werk lag.’’

Girlboss interview met graphic designer Mercedes Francis van der Klooster grafisch ontwerper MIESMEDIA design jonge ondernemer

‘’Mijn stijl zou ik omschrijven als vrouwelijk, minimalistisch en vooral handgemaakt. Met handgemaakt bedoel ik handgeschreven, zelfgemaakte icoontjes etc. Wat ik ook erg fijn en leuk vind, is dat ik ook met een bestaande huisstijl kan werken. Ik weet toch altijd mijn eigen stijl over te brengen door met nieuwe ideeën te komen. De inspiratie haal ik bijvoorbeeld uit ambitieuze meiden/jongens die hun bedrijf naar een hoger niveau willen tillen.’’

Girlboss interview met graphic designer Mercedes Francis van der Klooster grafisch ontwerper MIESMEDIA design jonge ondernemer

De jonge creative mind neemt alleen opdrachten aan waar ze zelf 100% achter staat. Daarom is ze ook trots op alles wat ze tot nu toe heeft gedaan. ‘’Natuurlijk ben ik heel blij met de visitekaartjes die ik voor MIESMEDIA heb gemaakt. En niet te vergeten mijn eerste website die ik ontwikkeld heb voor Restaurant Mazi in Rotterdam! Naast alle mooie opdrachten ontmoet ik best vaak nieuwe gezichten uit het creatieve vak. Deze mensen geven mij weer de energie om nieuwe dingen te ontwikkelen. Net zoals dit Girlboss interview, super leuk dat ik dit kan en mag doen!’’

‘’Over 5 jaar hoop ik dit soort interviews te kunnen doen vanaf het strand in Zuid Spanje, waar ik dan iedere maand een paar dagen heen kan om daar te werken. Voorlopig zit ik bij Coolblue nog heel goed op mijn plekje en kan ik daar nog super veel leren. Dingen die ik ook weer bij mijn eigen bedrijf kan toepassen!’’

Girlboss interview met graphic designer Mercedes Francis van der Klooster grafisch ontwerper MIESMEDIA design jonge ondernemer

Mercedes Francis is te vinden op Instagram | www.mercedesfrancis.nl 


Delen is lief

9 gedachten over “Girlboss | Mercedes van der Klooster

  1. Tof, vind je designs echt heel mooi. Net als dat je van je hobby je werk kon maken. Veel succes 😘

  2. Wat fijn dat ze van haar hobby haar werk heeft kunnen maken. Dat is voor veel mensen inderdaad een droom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven