Girlboss | Florine Kemp

Florine Kemp Sunny Cords girlboss interview blog artikel creatieve onderneemster zonnebrillen koordjes

Girlboss Florine Kemp (30) is geboren in Brazilië, ging naar de middelbare school in Hong Kong en groeide grotendeels op in Nederland. Nu werkt ze hard aan haar eigen bedrijf ‘Sunny Cords’ in Australië. ‘’Het grappige is dat dit eigenlijk een hele spontane beslissing was. Vijf jaar geleden ging ik met een vriendin op vakantie en besloot op de laatste dag om m’n ticket om te boeken naar Australië. Ik was er nog nooit eerder geweest en had ook niets bij me, anders dan een kleine tas met wat simpele reiskleding.’’ Toen Florine aankwam in Sydney is ze meteen de eerste beste winkel ingedoken. Ze kocht een outfit die geschikt was voor sollicitatiegesprekken. ‘’Twee weken later had ik een baan en ben ik nooit meer teruggekeerd naar Nederland! Bizar hè?’’

Waarom ze zo’n radicale keuze heeft gemaak? ‘’Het komt wellicht door de meditatiecursus die ik net daarvoor had gedaan. Tien dagen lang in stilte mediteren diep in het oerwoud van Myanmar was een enorm heftige ervaring. Het heeft me aan het denken gezet. Het was waarschijnlijk de trigger om het roer van m’n leven helemaal om te gooien.’’

Florine Kemp Sunny Cords girlboss interview blog artikel creatieve onderneemster zonnebrillen koordjes

Twee jaar geleden richtte Florine ‘Sunny Cords’ op. Een bedrijf met trendy en modieuze brillenkoordjes. Het idee voor haar eigen onderneming kwam uit pure noodzaak. ‘’Het gebeurde zo vaak dat ik m’n zonnebril verloor of dat ik hem beschadigde door op mijn hoofd te zetten of in mijn tas te mieteren. Ik kende de bohemien koordjes uit Nederland, maar na een lange zoektocht op het internet kwam ik erachter dat deze accessoire nog helemaal niet bestond in Australië. Dit vond ik heel apart, omdat iedereen hier 24/7 een zonnebril draagt. Toen dacht ik: hier moet ik iets mee gaan doen.’’

De optimistische onderneemster is heel leergierig en wil het liefst alles zelf doen. Het geeft haar voldoening om ideeën uit te werken. Tot nu toe heeft ze dan ook een hoop zelf gedaan: de webshop bouwen, koordjes ontwerpen, koordjes maken en laten produceren, fotograferen, social media bijhouden, bestellingen verwerken en op markten staan. Toch krijgt ze steeds vaker het advies om dingen uit handen te geven. ‘’Nu de fundering van Sunny Cords staat, is de visie om het internationaal te laten groeien. Dan kun je niet meer alles zelf blijven doen. Gelukkig heb ik een netwerk van mensen in dienst en lukt het steeds beter om de controle te laten vieren.’’

Florine Kemp Sunny Cords girlboss interview blog artikel creatieve onderneemster zonnebrillen koordjes

Inmiddels worden de producten zowel online als offline verkocht. De koordjes liggen in verschillende winkels in Nederland, Australië en Portugal. Florine is zelfs een keer speciaal naar Nederland gevlogen voor een live interview van Quote magazine. Toch blijft ze gefocust en heeft ze nog genoeg doelen. ‘’Mijn droom is om de nummer één in zonnebrillen koordjes te worden. In de toekomst staat er een Sunny Cords winkel in elke grote wereldstad en reis ik de wereld rond. Ik wil andere jonge mensen de mogelijkheid bieden om werk te combineren met reizen. Want zeg nou eerlijk, dat is toch iedereens droom?’’

Sunny Cords is te vinden op Facebook & Instagram | www.sunny-cords.com


Delen is lief

12 gedachten over “Girlboss | Florine Kemp

  1. Wat een goed concept. Ik graag zelf geen bril, maar vind de brillenkoordjes eigenlijk ook echt niet kunnen. Maar deze koordjes daarin tegen zijn heel hip en zou ik bijna van willen dat ik toch ook een bril nodig had

  2. Heel inspirerend dit! Ik kende haar niet, maar wat een leuke koortjes.
    En tien dagen mediteren, lijkt me zo tof om ook ooit eens te doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven