Girlboss | Daphny Raes

Girlboss interview met tassen designer Daphny Raes minimalistische duurzame en eerlijke producten van leer

De Belgische Daphny (31) is een echte creatieveling en oprichtster van haar eigen tassenmerk DAPHNY RAES. Ze wist al van jongs af aan dat ze iets met mode wilde doen. Na een mode opleiding in Antwerpen, is ze op haar 21e naar Amsterdam verhuisd om fashion & design te studeren aan het AMFI.

‘’Ik voelde me vrij snel thuis in Amsterdam en wist dat ik in deze stad wilde blijven. Na 4 jaar studeren wist ik ook zeker dat ik niet voor een groot bedrijf ging werken. Ik wilde liever mijn eigen pad volgen en zat niet te wachten op een 9 to 5 baan. Ik ben heel perfectionistisch, een beetje eigenwijs en heb een sterke mening. Daardoor weet ik precies wat ik leuk vind en wat ik wil bereiken. Tijdens mijn opleiding had ik een afstudeercollectie gemaakt die bijna volledig uit leren items bestond. Vlak na het afstuderen begon het toch te kriebelen om weer achter de naaimachine te zitten om iets nieuws te leren. Ik wilde graag tassen maken, iets wat ik al veel langer wilde doen maar nooit de tijd voor vond. Toen ben ik gewoon begonnen en ik wist onmiddellijk dat ik hiermee verder wilde.’’

Girlboss interview met tassen designer Daphny Raes minimalistische duurzame en eerlijke producten van leer

Al snel werd Daphny benaderd door een PR bureau met de vraag of ze haar afstudeercollectie mochten presenteren. In deze periode ontstond ook haar eerste kleine collectie tassen. Deze mocht samen met haar kleding gepresenteerd worden waardoor ze weer een extra zetje kreeg om er serieus mee aan de slag te gaan. Inmiddels loopt haar bedrijf zo goed dat ze het niet meer alleen doet. ‘’Mijn vriend Han is nu bijna 2 jaar geleden bij het bedrijf gekomen. Ik kon de vraag niet meer aan en wilde meer groeien en creatiever zijn. Niet de hele dag dezelfde tassen maken. Han was toevallig op zoek naar een nieuwe uitdaging en wilde die met mij aangaan. Hij de zakelijk kant en ik de creatieve. We hebben eerst heel erg nagedacht over waar we precies heen wilden met DAPHNY RAES op de lange termijn. Sinds een half jaar hebben we dan ook de productie uitbesteed na een lange zoektocht naar de perfecte producent. Dit was eindelijk mijn kans om mezelf weer te kunnen ontplooien.’’

Girlboss interview met tassen designer Daphny Raes minimalistische duurzame en eerlijke producten van leer

De producten van DAPHNY RAES zijn minimalistisch en niet trendgevoelig. De focus ligt op kwaliteit, simpliciteit en eerlijkheid. Alle tassen moeten strak in elkaar zitten en onder eerlijke omstandigheden gemaakt worden. ‘’Wij laten onze producten maken bij 2 familiebedrijven in Europa. Je betaalt meer voor de producten, maar ze zijn op een eerlijke manier en met eerlijke hoogwaardige materialen geproduceerd. De mode industrie heeft een verschrikkelijk effect op het milieu. Wij hebben er daarom voor gekozen om te werken met plantaardig gelooid leer. Dit leer wordt gelooid zonder chemicaliën en alleen de hoogste kwaliteit huiden komen hiervoor in aanmerking. Dit maakt het een duurzaam product. Het kan een erg lange tijd meegaan en het is biologisch afbreekbaar.’’

‘’Om de tassen betaalbaar te houden, hebben we besloten om de winkelmarges niet door te rekenen aan onze klanten. We verkopen daarom alleen nog maar via onze eigen webshop. Ik ben heel trots dat we deze keuze hebben durven maken. Mensen verklaarden ons voor gek om op het punt waar we toen stonden alle winkels gedag te zeggen. Deze keuze heeft ons zoveel vrijheid gebracht dat we er geen seconde spijt van hebben gehad. We werken nu bijvoorbeeld enkele maanden in Italië. Dit had nooit gekund als we de productie en verzending niet uitbesteed hadden en we acquisitie moesten doen voor winkels.’’

Girlboss interview met tassen designer Daphny Raes minimalistische duurzame en eerlijke producten van leer

‘’Tijdens het runnen van mijn bedrijf heb ik genoeg verkeerde keuzes gemaakt. Maar ik heb ook van elke fout enorm veel geleerd. Het blijft gewoon moeilijk en risicovol. Het is keihard werken, veel investeren en een lange adem hebben. Ik heb geleerd om meer naar mijn eigen lichaam te luisteren en om mezelf af en toe wat rust te gunnen. Ik ben kritisch en stel hele hoge eisen. Han heeft me geleerd om meer te relativeren en vaker stil te staan bij alles wat we al bereikt hebben. Het te vieren als we onze targets gehaald hebben en niet te blijven hangen in iets negatiefs. Een goede balans is denk ik belangrijk om te kunnen groeien.’’

Daphny en Han zijn nu volop aan het werken aan hun droom. ‘’Wij willen zoveel mogelijk vrijheid in ons leven. De wereld rond reizen en op zoveel mogelijk plaatsen wonen, werken, genieten en geïnspireerd worden. De eerste stap is al gezet en het smaakt naar meer. We hebben grotere dromen dan alleen tassen maken. We willen een succesvol lifestyle label in de markt zetten met producten die we laten maken in de landen waar we verblijven. En dat allemaal zo duurzaam mogelijk met de beste materialen.’’

DAPHNY RAES is te vinden op Facebook & Instagram | www.daphnyraes.com


Delen is lief

13 gedachten over “Girlboss | Daphny Raes

 1. Ik kende haar ook nog niet!
  Ik ken wel de instelling, perfectionistisch, eigenwijs en niet voor ene groot bedrijf willen werken. Alleen daarom al, hou ik van haar! 🙂

 2. Wat stoer dat ze dit is gaan doen! Verhuizen en van het begin af aan opzetten. Knap! Fijn dat jullie elkaar een beetje kunnen helpen met het promoten.

 3. Ik had er al een beetje van gehoord :)) Was goed dat het ook nog geen trendgevoelige tassen zijn! Persoonlijk ben ik niet fan van dat heuptasje dat je overal ziet maar de rest is super leuk 🙂

 4. Beautiful story! The pieces are so versatile and love the fact they have a sustainability focused production! Great post! Greeting xo

  Rock Renee Blog

 5. Wat tof!! Ze is echt een voorbeeld vind ik, meteen na het afstuderen haar eigen pad volgen en een collectie maken <3 De tassen zijn echt mooi, tijdloos is altijd goed

 6. Ik vind het mooi dat haar producten niet trendgevoelig zijn, en dus tijdloos!

  (N.B. wist je dat je nu heel eenvoudig https kunt activeren op een Blogger blog? Ik schreef er een post over op Bloggen en loggen! Het is maar 2 stappen!)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven