Girlboss | Daphne Simons

Interview Daphne Simons model filosoof e-book The Happy Model Mind modellenwerk boek spiritueel coach modewereld verbeteren na eetstoornis en depressie girlboss succes verhaal vrouwelijke ondernemer blog

Op haar 14e begon de Limburgse Daphne Simons (24) aan haar carrière als internationaal model. Binnen een paar jaar werkte ze voor grote merken als Louis Vuitton, Paco Rabanne en Chloé. Ondanks al dit succes ging het langzamerhand bergafwaarts met haar mentale en fysieke gezondheid. Daphne viel in een depressie en ontwikkelde een eetstoornis. Nu tien jaar later heeft ze deze struggles omgezet in iets positiefs. Met haar eigen e-book ‘The Happy Model Mind’ wil Daphne haar ervaringen gebruiken om nieuwe, jonge modellen te helpen in de intimiderende modewereld. Naast model is de girlboss nu dus ook werkzaam als (spiritueel) coach en filosoof.

Daphne vertelt: ‘’Eigenlijk heb ik nooit echt gesolliciteerd of een ‘normale’ baan gehad, omdat ik op mijn 14e al door mijn moederagent Natascha (ModelsRockAgency) werd gescout als model. Ik was een onzeker, verlegen meisje en werd zo rood als een tomaatje toen ik werd aangesproken in de H&M, haha! Het was nooit mijn idee om model te worden – het kwam echt op mijn pad. Toen ik 18 was, ging ik voor het eerst voor modellenwerk naar Milaan. In de allereerste week vloog ik al gelijk van hot naar her. Ik moest naar een belangrijke go-see in Parijs en had daarna weer een job in Berlijn. Hiervoor had ik pas één keer in mijn leven gevlogen. En in die eerste week had ik al gelijk 5 vluchten achter de rug!’’

Interview Daphne Simons model filosoof e-book The Happy Model Mind modellenwerk boek spiritueel coach modewereld verbeteren na eetstoornis en depressie girlboss succes verhaal vrouwelijke ondernemer blog

Al snel ging de modellencarrière van Daphne als een speer. Ze mocht een show lopen, campagne shooten én lookbook shooten voor Louis Vuitton. Ze vloog de hele wereld over. Van Miami en Parijs tot aan Tokio. Ze werkte voor Paco Rabanne en mocht aan de slag voor Chloé en Prada. Ondanks al deze hoogtepunten, viel het werk heel zwaar. ‘’Ik merkte dat er enorm veel rare normen en waarden zijn geïnternaliseerd in de modellenwereld. Je moet dan als model oppassen dat je jezelf niet als een object gaat zien en dat je bij jezelf blijft. Jammer genoeg is dit makkelijker gezegd dan gedaan. Toen ik in 2015 in Parijs woonde, viel ik in een gat. Ik had een eetstoornis ontwikkeld en werd gediagnostiseerd met depressie. Hierdoor besloot ik om te stoppen met modellenwerk.’’

Uiteindelijk is Daphne er na een lange break weer helemaal bovenop gekomen. Ze koos voor zichzelf en probeerde haar innerlijke control freak los te laten. Op haar 21e ging ze filosofie studeren en verdiepte ze zich vooral in onderliggende structuren van de werkelijkheid, healing, coaching en spiritualiteit. Toen Daphne langzamerhand weer terugkwam in de modellenwereld, zag ze dat er nog steeds heel veel ongelukkige meiden waren. Modellen die worstelen met wie ze zijn en die moeite hebben om hun grenzen te stellen. Deze keer zag Daphne het als inspiratie. Ze besloot een e-book te schrijven om deze modellen te helpen. ‘’Met mijn e-book ‘The Happy Model Mind’ wil ik een stukje guidance geven waar ik zelf zo naar snakte. Ik ga nieuwe modellen niet leren hoe ze op een catwalk moeten lopen of hoe ze moeten poseren, maar ik wil ze leren om zich emotioneel staande te houden in de verwarrende modewereld. Mijn e-book brengt modellen weer terug in hun eigen kracht. Ze mogen inzien hoe waardevol ze zijn als persoon, en niet per se als model. Mijn missie met ‘The Happy Model Mind’ is om de fashionwereld een emotioneel mooiere plek te maken.’’

Interview Daphne Simons model filosoof e-book The Happy Model Mind modellenwerk boek spiritueel coach modewereld verbeteren na eetstoornis en depressie girlboss succes verhaal vrouwelijke ondernemer blog

Naast het waardevolle e-book (die ik zelf ook heb gelezen!), geeft Daphne op dit moment readings en coaching sessies. Hiervoor wil ze een eigen website gaan opzetten, zodat iedereen gebruik kan gaan maken van deze services. De girlboss staat dus niet alleen klaar voor (beginnende) modellen! ‘’Misschien zou ik naast mijn modellenwerk ooit een eigen healing center willen hebben. Je weet wel, zo’n extreem mooi wit huis in het bos waar je dan met je hondje rondloopt en het leven van mensen mooier maakt. En een gave parfum campagne of een Vogue cover staat natuurlijk ook nog op mijn lijstje!’’

The Happy Model Mind is te vinden op Facebook & Instagram | www.thehappymodelmind.com


Foto credits – Fotografen: Sarah Witpeerd, Ruben de Wilde, Janis Ann | MUA: Guido Palau, Bastien Zorzetto | Stylist: Koen T. Hendriks


Delen is lief

6 gedachten over “Girlboss | Daphne Simons

  1. Wat heftig, maar ook super goed dat ze er bovenop is gekomen en nu andere jonge meiden in de modellenwereld probeert te helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven