Girlboss | Amanda Drost

Girlboss blog interview met fotografe en onderneemster Amanda Drost wedding photography inspirerend ondernemers verhaal Work Garden flexplek Ede

Ik word altijd zo enthousiast van alle creatieve talenten in dit kleine land. Het is dus de hoogste tijd om weer een inspirerend girlboss verhaal te delen! In dit artikel laat ik je graag kennis maken met fotografe en onderneemster Amanda Drost (32): ‘’Ik heb de opleiding MTRO reizen gevolgd, werkte vervolgens voor 3 jaar fulltime als sales & event manager en werkte daarna nog als casting director bij een modellenbureau. Tijdens mijn werk studeerde ik 1 dag per week Fotografische Vormgeving. Na 2,5 jaar stopte ik met de studie en startte ik mijn eigen bedrijfje. Ondertussen ben ik al 6 jaar lang fulltime fotograaf in de bruiloften en mode wereld.’’

Girlboss blog interview met fotografe en onderneemster Amanda Drost wedding photography inspirerend ondernemers verhaal Work Garden flexplek Ede

Vaak hoor je dat het talent en de passie van jongs af aan al aanwezig is. Amanda was als kind altijd creatief, maar had nog nooit serieus nagedacht over fotografie. Pas na een korte studie aan de foto-academie wist ze het zeker. ‘’Ik wist ineens dat ik hierin verder wilde. Het maken van beeld, iemand ontroeren en de kunst kant opzoeken. Beweging in een beeld vind ik ontzettend inspirerend. Ik werk graag met natuurlijk licht en wil de vrouw op haar mooist vastleggen. Ik groei elk jaar en ontwikkel me als persoon. Dat reflecteert ook weer in mijn werk.’’

Amanda omschrijft zichzelf als een echte borrelaar. Ze houdt van oprechte mensen en is gek op hun verhalen. Ze wil graag iets bijdragen aan de wereld en heeft een lange lijst met dingen die ze nog zou willen bereiken. Het is dan ook niet verrassend dat deze girlboss er nog een bedrijf bij heeft. ‘’Sinds 1 april ben ik eigenaar van ‘Work Garden’ in Ede, een werkplek voor creatieve ondernemers. Ik ben dit kantoor gestart omdat ik mensen graag samenbreng. Het is onwijs fijn om samen met collega’s te werken in een toffe omgeving! Na 6 maanden onderhandelen over het huurcontract, was het in november officieel. In februari begon ik met klussen en probeerde ik ondertussen barter deals te sluiten met ondernemers om het kantoor in te richten. Het was echt een droom die uitkwam toen ik op 1 april de opening vierde! Elke dag als ik mijn kantoor binnen wandel en andere ‘collega’s’ zie werken ben ik trots! Het is een hele andere manier van ondernemen waar ik veel van kan leren.’’

Girlboss blog interview met fotografe en onderneemster Amanda Drost wedding photography inspirerend ondernemers verhaal Work Garden flexplek Ede

‘’Een ander hoogtepunt is het feit dat ik naar het buitenland mocht voor mijn werk. Ik heb zoveel lieve mensen mogen ontmoeten en unieke bruiloften mogen fotograferen. Ook heb ik een aantal keer een gezin mogen vastleggen waarbij iemand terminaal was. Dit is zo ontzettend indrukwekkend. De liefde die je dan ervaart is zo intens. Meestal stond ik dan zelf ook te huilen achter mijn camera.’’

Naast alle positieve kanten, zijn er natuurlijk ook minder leuke aspecten. Zo is het werk soms lastig te combineren met het gezinsleven en sociale leven. ‘’Ik merk dat ik een goede structuur nodig heb. De ene dag werken en de andere dag écht niet. Voor mijn gevoel kan ik namelijk altijd wel werken, vooral omdat ik er zo veel plezier uit haal. Het is nog steeds lastig om rust te creëren wanneer ik thuis ben. Het werk gaat altijd door in mijn hoofd en soms is dat moeilijk om uit te zetten.’’

Girlboss blog interview met fotografe en onderneemster Amanda Drost wedding photography inspirerend ondernemers verhaal Work Garden flexplek Ede

Amanda is gek op reizen en andere culturen. Ze zou dan ook graag meer willen fotograferen in het buitenland. Op unieke bestemmingen en in inspirerende landen. ‘’Ik zou ook meer fashion fotografie willen doen voor magazines en langzaam steeds minder bruiloften willen fotograferen. Meer kunstzinnig en meer vrij werk. Voor mijn kantoor is het echt een droom dat er meer Work Gardens geopend worden. Een keten met kleine woonkamers. Een plek waar mensen fijn werken, elkaar inspireren en ontmoeten.’’

Girlboss blog interview met fotografe en onderneemster Amanda Drost wedding photography inspirerend ondernemers verhaal Work Garden flexplek Ede

Amanda Drost is te vinden op Facebook & Instagram
www.amandadrost.com & www.workgarden.nl 


Delen is lief

7 gedachten over “Girlboss | Amanda Drost

  1. Heerlijk, dit soort verhalen. Wat een prachtige foto's maakt Amanda! En Work Garden klinkt als een fijn concept. Goed bezig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven