Personal | My travel story

Mijn reis verhaal travel story over angst alleen reizen wanderlust en wereldkaarten

Misschien verwacht je bij de titel ‘my travel story’ een heel spectaculair verhaal. Een artikel waarin ik vertel over al mijn avonturen, backpacken in Azië, roadtrippen door Amerika, luxe hotels op tropische bestemmingen… Maar nee, helaas. Ik ben namelijk helemaal niet zo’n globetrotter. Tenminste, dat ben ik nooit echt geweest. Ik vond het vroeger als 17-jarige al spannend om in m’n eentje met de trein naar Rotterdam te gaan. Tegenwoordig gaan meiden op die leeftijd met een random vriendin naar de andere kant van de wereld. Of vertrekken ze voor een half jaar naar Afrika voor een stage. Als je het mij toen had gevraagd, had ik je voor gek verklaard.

Soms lijkt het (met name op social media) alsof letterlijk ie-der-een intense wanderlust heeft. Alsof het de normaalste zaak van de wereld is om de hele planeet rond te vliegen. Om eerlijk te zijn begreep ik dit nooit. Weet je wel hoe eng het is om naar zo’n vreemd land te gaan? Om zo lang in een vliegtuig te zitten? Om niet precies te weten wat je kunt verwachten? Om normaal eten te zoeken terwijl alles in een gekke taal staat aangegeven? Om rond te dwalen in een stad waar je niet weet wat de goede en slechte buurt is? Ja, dat is dus best wel eng. 

Ik ben een keer naar Gran Canaria en Griekenland geweest met mijn ouders, maar ging verder elk jaar op vakantie naar Duitsland. Dit klinkt natuurlijk ontzettend suf, maar er zijn zóveel mooie en leuke plekken in ons buurland! Natuur, architectuur, kneuterige dorpjes en grote steden. Call me crazy, maar ik vind het dus echt leuk!

Toen ik twee jaar geleden in m’n eentje voor modellenwerk vertrok naar Milaan, is mijn kijk op reizen toch behoorlijk veranderd. Het was geen vakantie die je kon uitstippelen, maar een echte rollercoaster die je zelf niet in de hand had. Ik stapte in m’n eentje het vliegtuig in, kwam in een modellenappartement met allemaal buitenlandse meiden en moest zelf de weg vinden in een nieuwe stad. Vet eng, maar ik heb het gewoon gedaan. Achteraf is dat ook de beste beslissing geweest. Op de soms wat gestoorde modewereld na, was het een mega gave ervaring! Het leven in het buitenland ging me best goed af. Door al het reizen in de stad wist ik binnen no-time alle metrolijnen uit mijn hoofd. Het Italiaanse eten was lekker, er was een normale supermarkt, google translate werkte als een tierelier en google maps bracht me altijd weer thuis. Misschien is dat reizen dan toch niet zo moeilijk. (Mocht je mijn verhalen van die periode willen lezen, kun je de ‘Jo in Milano‘ updates opzoeken op mijn blog. Wel handig om ze ook in de goede volgorde te bekijken 😉 Check het cijfertje in de titel!)

Mijn reis verhaal travel story over angst alleen reizen wanderlust en wereldkaarten

Maar goed. Ik zie mezelf nog steeds niet maanden lang rondtrekken met een backpack, maar dat reizen is toch wel een beetje in mijn hart gekropen. Verschillende culturen zijn zo interessant als je het echt zelf meemaakt. De omgeving in een ander land kan zo bijzonder mooi zijn. Stiekem begrijp ik al die adventure seekers steeds iets beter. 

Naast de jaarlijkse vakantie naar Duitsland (ja, echt!) heb ik inmiddels ook een ander tripje geboekt. Ik ga deze zomer namelijk met m’n vriend naar het prachtige Valencia! Ik ben benieuwd of dat reislustige stukje in mij hierna weer een beetje zal groeien, haha! Ik heb in ieder geval al een enorme plexiglas foto in huis met de wereldkaart erop. Dan kan ik af en toe even wegdromen bij een nieuwe bestemming. Want dat is wat echte reizigers doen toch? 😉 Daarnaast zijn wereldkaarten gewoon een hele toffe accessoire voor in je interieur. De zwart-wit versie die ik heb uitgekozen is lekker tijdloos. Het fleurt meteen een saaie muur helemaal op. Echt een aanrader! De kwaliteit van deze kaart is trouwens ook top. Het is stevig, maar niet loeizwaar. Misschien een gaaf idee voor een Vaderdag cadeau of als er iemand jarig is. En als je een lieve vriendin bent, geef je ‘m gewoon aan je boyfriend. 

Wanddecoratie met informatieve wereldkaart: Wereldkaarten.nl*

Mijn reis verhaal travel story over angst alleen reizen wanderlust en wereldkaarten
Mijn reis verhaal travel story over angst alleen reizen wanderlust en wereldkaarten
Mijn reis verhaal travel story over angst alleen reizen wanderlust en wereldkaarten

Delen is lief

8 gedachten over “Personal | My travel story

  1. Inderdaad! We willen natuurlijk ook maar al te graag laten zien op wat voor een prachtige plekken we zijn geweest 😉 Niets mis mee, maar soms worden de negatieve kanten helemaal vergeten.

  2. Wat een leuk artikel 🙂 Ik denk dat het lijkt alsof iedereen zoveel reist (nou ja, het is denk ik ook wel zo) omdat mensen natuurlijk massaal alles delen op social media, vooral omdat ze graag een mooie feed willen creëren op Instagram 😉 En dat motiveert anderen weer om te reizen. Ik snapte het eerst ook niet, maar na een paar mooie reisjes heb ik het door hoe leuk het is, haha!

  3. Je bent natuurlijk nooit verplicht om in je eentje te reizen. Vooral doen wat je zelf leuk vindt! 🙂 En dankjewel, ik heb veel zin in de vakantie!

  4. Ik zou het zelf natuurlijk hartstikke eng vinden om alleen een reis te maken, gelukkig hoef dat nu nog niet 🙂 Met vriendinnnen ergens naartoe vind ik al wat minder eng, want dan kunnen we samen een oplossing vinden… Mijn familie reist graag, daarom vind ik reizen zelf echt wel leuk! Hopelijk breng je een leuke vakantie door 🙂

  5. Heel herkenbaar! In m'n eentje naar Milaan vond ik ook zó eng, maar ben ook zo blij dat ik het toch heb gedaan! Als je te veel twijfels had over het studeren in Engeland, was het misschien gewoon nog wat te vroeg. Nu heb je 'tijd genoeg' om lekker met je vriend rond te reizen toch! 🙂

  6. Leuk om te lezen, iedereen heeft natuurlijk een andere kijk op reizen, ik snap wel dat het voor sommige mensen eng is om nieuwe plekken te bezoeken etc. Vroeger vond ik het ook niets, ik had al heimwee als ik bij een vriendin aan de andere kant moest logeren en alleen naar het buitenland gaan leek de slechtste beslissing die ik ooit zou kunnen maken. Achteraf heb ik wel spijt dat ik mijn masterstudie niet in Engeland heb gedaan, iets waar ik nog over twijfelde..

    Alleen op reis gaan lijkt mij persoonlijk ook nog steeds niets, maar met mijn vriend reis ik veel en ik vind het heerlijk! Nieuwe plekken ontdekken en zien hoe andere delen van de wereld eruitzien vind ik zo tof! En je bent gewoon even weg van al het 'vaste' in Nederland, dat vind ik een fijn gevoel 🙂

  7. Ik hou zelf ontzettend van reizen maar kan het ook begrijpen dat niet iedereen dit heeft! En de wereldkaarten van wereldkaarten.nl zijn echt mooi 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven