Girlboss | Laura van Rooij

Girlboss interview met bruidscouturier Laura van Rooij vrouwelijke ondernemer bruidsjurken ontwerpster blog artikel

Laura van Rooij (31) droomde er als klein meisje al van om modeontwerpster te worden. Hoewel ze eerst vooral gefascineerd was door lingerie, werd ze door een onverwachtse stage bij een bruidscouturier op slag verliefd op de bruidsmode. In 2010 besloot Laura er helemaal voor te gaan en richtte ze haar eigen bruidscouture winkel op. ‘’In 2004 ging ik naar de modevakschool. Omdat lingerie mij heel erg interesseerde, wilde ik maar al te graag stage lopen bij Marlies Dekkers. Helaas zochten ze op dat moment geen stagiaire en kwam ik terecht bij een bruidscouturier. Achteraf denk ik dat het zo had moeten zijn. Ik was meteen besmet met het bruidsmode virus!’’

Girlboss interview met bruidscouturier Laura van Rooij vrouwelijke ondernemer bruidsjurken ontwerpster blog artikel

De bruidsjurken van Laura van Rooij zijn elegant, stijlvol en vrouwelijk. Ze werkt met traditionele technieken en richt zich vooral op de wensen van de bruid. ‘’Met mijn jurken probeer ik de beste punten van een vrouw naar boven te halen. Het is belangrijk dat een bruid zich op en top vrouw voelt in mijn creatie. Ik ben niet iemand die klakkeloos allerlei trends overneemt. Een mooi design en unieke stoffen staan bij mij centraal. Ik ga dan ook ieder jaar naar de grootste stoffenbeurs van de wereld, Premier Vision in Parijs.’’

Girlboss interview met bruidscouturier Laura van Rooij vrouwelijke ondernemer bruidsjurken ontwerpster blog artikel

Laura is een ambitieuze, enthousiaste en nieuwsgierige ondernemer. Ze staat positief in het leven en probeert zo veel mogelijk kansen te zien. Toch ging het werken als bruidscouturier niet zonder (emotionele) tegenslagen. ‘’Ik heb geen enkel moment getwijfeld om mijn bedrijf te beginnen en heb er ook nog nooit over nagedacht om ermee te stoppen. Zelfs niet tijdens de ongelofelijk zware eerste jaren. Ik heb door mijn werk veel concessies moeten doen, met name privé. Vriendschappen hebben weinig aandacht gekregen en ook de liefde kreeg de afgelopen jaren geen kans. Soms werkte ik 3 weken aan een stuk door. Ik ben mezelf regelmatig voorbij gelopen en meerdere keren tegen gekomen. Achteraf realiseer je pas dat ik meer rust had moeten nemen. Gelukkig heb ik sinds een aantal maanden een goede balans gevonden tussen werk en privé.’’

‘’Ik ben trots op iedere creatie die ik maakt. Er is dus niet één specifieke jurk die er bovenuit springt. Elke keer als een bruid staat te huilen voor de spiegel omdat ze niet wist dat ze zo mooi was, krijg ik als ontwerpster een ongelofelijk voldaan gevoel! Daarnaast ben ik heel trots op mijn deelname aan LINDA TV. Hierbij moest ik een jurk ontwerpen voor een bruid die haar droomjurk maar niet kon vinden. Het was een hele bijzondere ervaring!’’

Kijk tip: Bekijk de aflevering van LINDA TV hier.

Girlboss interview met bruidscouturier Laura van Rooij vrouwelijke ondernemer bruidsjurken ontwerpster blog artikel

Mensen vragen regelmatig aan Laura waarom ze niet grootschaliger gaat werken. Toch is Laura hier zelf niet zo enthousiast over. ‘’Een grootschalig bedrijf waarbij ik producties ga uitbesteden is iets waar ik totaal niet achter sta. Ik zou liever nog exclusiever willen worden en me vooral willen richten op het hoogste segment. Op die manier zou ik nog meer prachtige stoffen kunnen verwerken in mijn ontwerpen. Afgelopen jaar heb ik in Parijs al een aantal stoffenleveranciers ontmoet waar ik in de toekomst mee zou willen werken. Zij leveren onder andere kanten stof aan Chanel, Dolce & Gabbana, Dior en Elie Saab. Ook is het een droom om in samenwerking met een groot merk een collectie (bruids)lingerie of (bruids)schoenen te ontwerpen. Hier heb ik dus al heel veel ideeën voor liggen!’’

Laura van Rooij Bruidscouture is te vinden op Facebook & Instagram | www.lauravanrooij.nl

Fotocredits collage 1: Jessica Photography (portretfoto) & Masha Bakker | 2: Jessica Photography | 3: Svenja Petersen | 4: Nienke van Denderen


Delen is lief

11 gedachten over “Girlboss | Laura van Rooij

  1. Wat een leuk artikel dat Laura haar eigen weg heeft gevonden en dat door een keuzeswitch van stage. Top 🙂

  2. Wauw, wat gaaf! En wat bijzonder om te lezen dat ze niet voor groter en groter gaat maar gewoon lekker bij zichzelf blijft!

  3. super leuk om te lezen dat mensen inderdaad bij zichzelf blijven. Ik wilde dit vroeger ook graag doen, mara ik kan niet ontwerpen (klein puntje maar hoor 😉 )

  4. Wauw wat ontzettend mooi en vooral dat ze niet grootschalig wilt gaan en producten uit wil besteden. Hierdoor blijft ze uniek en haar ontwerpen ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven