Girlboss | Rosalie de Graaf

In Doesburg zag ik in levenden lijve het 9 meter hoge kunstwerk genaamd ‘Connection’ van RoosArt. Een jongetje met een speelgoedtrein afgebeeld op het oude treinstation. (Zie onderstaande foto’s). Ik was meteen onder de indruk en besloot de kunstenares een berichtje te sturen. Over deze girlboss wil ik meer weten!

Girlboss interview met kunstenares street artist Rosalie de Graaf van RoosArt graffiti jonge ondernemer realistische schilderingen doesburg station connection jongetje trein

Het gezicht en creatieve brein achter RoosArt is Rosalie de Graaf. Een mega getalenteerde meid van pas 20 jaar oud. Hoewel ze was begonnen aan een opleiding tot arts, heeft ze besloten om toch helemaal voor de kunst te gaan. Rosalie vertelt: ”Twee maanden nadat ik mijn eigen bedrijf startte, belandde ik in de top 5 van de Street Art Awards 2019 (Publieksprijs), een grote prijs in de wereld van street art en graffiti. In december 2019 heb ik de titel ‘Beste Jonge Ondernemer 2019’ gewonnen. Ik heb dus zeker geen spijt van mijn carrière switch…”

”Ik ben altijd al ontzettend gedreven en ambitieus geweest. Op school deed ik goed mijn best en ik had altijd veel verschillende hobby’s. Rond mijn 14e kwam ik erachter dat mijn realistische schilderingen redelijk uniek waren. Ik merkte dat de kunst en street art veel positieve reacties opwekten bij de mensen om me heen.

Uiteindelijk besefte ik dat er een grote markt is voor mijn werk. Vooral realistische portretten spreken veel mensen aan. Hier speel ik zo goed mogelijk op in. Mijn stijl zou je dan ook goed kunnen omschrijven als realisme. Wanneer ik olieverf schilderijen maak, kan ik een afbeelding exact namaken zodat je het bijna niet meer kunt onderscheiden van de werkelijkheid. Hyperrealisme. Mijn street art werk is ook realistisch, maar net iets grover.”

Girlboss interview met kunstenares street artist Rosalie de Graaf van RoosArt graffiti jonge ondernemer realistische schilderingen hyperrealistisch schilderij olieverf portret

”Het leukste vind ik om portretten van mensen te maken. Dit is echt een uitdaging, omdat de verhoudingen precies moeten kloppen. Ik heb een techniek bedacht waarmee ik hele grote portretten kan schilderen van meters hoog, waarbij de verhoudingen nog steeds kloppen. Vaak werk ik namelijk meters boven de grond in een hoogwerker. Dan kun je natuurlijk niet elke keer naar beneden om te kijken of je het oog wel op de goede plek schildert. Alles moet van tevoren uitgemeten zijn. Ik schets daarom ook niet.”

Kunst is echt een uitlaatklep voor Rosalie. Ze kan er creativiteit in kwijt, maar ze gebruikt het ook om een boodschap over te brengen. ”Met name met street art kun je veel mensen bereiken. Wanneer ik street art maak over bijvoorbeeld politieke onderwerpen, dan merk ik dat ik hier veel voldoening uithaal. Mensen worden aan het denken gezet en hebben er een mening over. Daarnaast kan ik met mijn kunst in een publieke ruimte de sfeer bepalen. Ik kies hoe een bepaalde straat of wijk eruit komt te zien. Dat is toch geweldig?!”

Girlboss interview met kunstenares street artist Rosalie de Graaf van RoosArt graffiti jonge ondernemer realistische schilderingen politiek trump world leaders kiss

Hoewel Rosalie pas 1,5 jaar bezig is, heeft ze al ontzettend veel bijzondere dingen mogen meemaken. Van een kunstshow met een prins op Bali tot het maken van street art met één van de grootste kunstenaars in Maleisië, Kenji Chai. Van een expositie in het nationaal museum van Wenen tot het samenwerken met Tele2 als gezicht voor hun online campagne. De kunstenares reist inmiddels de hele wereld over door haar talent.

In een korte tijd is RoosArt uitgegroeid tot een grote naam in de wereld van street art! Blijven er dan nog wel dromen over voor de toekomst? Natuurlijk: ”Mijn doel is om in zo veel mogelijk landen op de wereld een schildering te maken. Het lijkt me bijvoorbeeld gaaf om een flatgebouw te schilderen. Mijn grootste kunstwerk tot nu toe heeft een oppervlakte van ongeveer 130 vierkante meter – ik zou graag nog groter willen gaan! Ook lijkt het me erg tof om een eigen TV of YouTube serie te maken. Ik ben veel aan het reizen en maak hele leuke dingen mee. Deze avonturen wil ik graag vastleggen.” 

Girlboss interview met kunstenares street artist Rosalie de Graaf van RoosArt graffiti jonge ondernemer realistische schilderingen portret duncan laurence

Rosalie de Graaf is te vinden op Facebook & Instagram |www.roosartpaintings.com


Delen is lief

7 gedachten over “Girlboss | Rosalie de Graaf

  1. Wauw zo gaaf. Met zo'n talent moet je ook gewoon voor jezelf beginnen en doen wat je leuk vindt en goed in bent. Als ze een keer mee doet aan 'Step in the Arena' in Eindhoven dan kom ik zeker kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven