How to | 5 manieren om jouw sieraden netjes op te bergen

Het is belangrijk om al jouw sieraden netjes op te bergen. Zo voorkom je dat kettingen in de knoop raken of sieraden beschadigen. Ook raak je ze veel minder snel kwijt als ieder sieraad een vaste opbergplek heeft. Het zou natuurlijk jammer zijn als je die kostbare gouden ketting of ring met emotionele waarde ineens niet meer terug kunt vinden. Om je alvast goed op weg te helpen, lees je in dit artikel 5 manieren om sieraden netjes op te bergen. De tips zijn niet alleen handig, maar staan ook nog eens erg leuk in je interieur!

1. Sieradendoosje

Een sieradendoosje is natuurlijk altijd een goede keuze als het om opbergen gaat. Ze zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en stijlen. Echter heeft het wel één nadeel: in een sieradendoosje is er geen plek om je kettingen goed op te hangen. De kans is hierdoor groot dat jouw favoriete 14k gouden ketting in de knoop raakt. Gebruik een juwelendoosje daarom liever alleen voor ringen, oorbellen en kleine armbanden.

sieraden opbergen tips om sieraden netjes op te bergen opberg ideeën sieraad juwelen opruimen juwelendoosje sieradendoosje sieradenschaaltje blog

2. Zelfgemaakte juwelenhanger

Als je een beetje creatief bent, kun je ook zelf aan de slag voor jouw sieraden. Maak bijvoorbeeld je eigen juwelenhanger of sieraden organizer. Gebruik hiervoor een plankje en bevestig er een aantal haakjes aan. Geef de organizer een standaard of hang het direct aan de muur. Zorg ervoor dat er voldoende afstand zit tussen de haakjes, zodat alle kettingen en armbanden nooit meer in de knoop raken.

3. Sieraden schaaltje

Als je alleen kleine sieraden wil opbergen, kun je hier een leuk schaaltje voor gebruiken. Er zijn veel speciale sieradenschaaltjes verkrijgbaar, maar een gebaksbordje of een mooi schaaltje uit de kringloopwinkel werkt natuurlijk net zo goed.

sieraden opbergen tips om sieraden netjes op te bergen opberg ideeën sieraad juwelen opruimen juwelendoosje sieradendoosje sieradenschaaltje blog

4. Hand sieradenhouder

Een sieraden display in de vorm van een hand is erg leuk voor op een kastje. Vaak is de sieradenhouder gemaakt van steen, porselein of kunststof. Het is de ideale manier om ringen en kleine armbandjes op te bergen. Je schuift ze simpelweg over de vingers en/of legt de sieraden in de handpalm van de display. Het is tegelijkertijd trendy decoratie voor in je slaapkamer.

5. Sieraden etagère

Wist je dat er speciale etagères verkrijgbaar zijn voor sieraden? Of dat je ook gewoon een normale etagère kunt gebruiken voor het opbergen van juwelen? Door de verschillende laagjes kun je alles mooi verdelen en organiseren per categorie. Het is door de hoogte zelfs mogelijk om er dingen aan te hangen, zoals je gouden kettinkje dames. Super handig! Voeg eventueel nog een paar mooie edelstenen toe om de decoratieve waarde nog groter te maken.

Met welke sieraden opberg tip ga jij binnenkort aan de slag?Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven