Shop tip | 9x comfortabele shirts van bamboe

comfortabele shirts van bamboe Bamigo bamboetextiel kleding van bamboestof overhemd stretch ademende stof
Afbeeldingen: Bamigo

Steeds vaker hoor je erover: kleding van bamboe. Bamboe is een duurzamer alternatief voor katoen. Voor de productie van katoen is namelijk erg veel water nodig. Bamboe groeit daarentegen een stuk sneller én heeft geen kunstmatige bewatering nodig. Het is dus een betere keuze voor het milieu. Maar ook wat betreft comfort heeft bamboestof veel voordelen. In dit artikel bespreek ik de eigenschappen van een aantal verschillende bamboe shirts voor mannen. Van een casual T-shirt tot een stijlvol overhemd. Het is een leuke shop tip voor jouw man, vriendje, broer of beste vriend!

T-shirt van bamboestof

T-shirtjes van bamboestof zijn comfortabel, fris en ademend. Het voelt aan als een zijdezachte tweede huid. Dat klinkt goed, toch? De twee casual shirts op de bovenstaande afbeelding (5 & 8) zijn gemaakt van bamboetextiel en biologisch katoen. Door de tijdloze uitstraling zijn het onmisbare basics.

Zacht en stijlvol poloshirt

Een polo van bamboe heeft meer draagcomfort dan een standaard poloshirt van katoen. De binnenkant voelt extra zacht aan, maar doet niets af van de goede pasvorm. De polo’s (4 & 6) hebben een regular fit met slanke mouw. Een pasvorm die veel mannen mooi staat.

Comfortabel overhemd met stretch

Als je wel eens een overhemd van 100% katoen hebt gedragen, weet je dat het eigenlijk helemaal niet comfortabel aanvoelt. Het is daarom niet gek dat veel mannen de overstap maken naar overhemden met stretch. Ook een stijlvol jersey overhemd van bamboe (1 & 3) heeft die rekbare eigenschap. Door het bamboetextiel voelt de top tegelijkertijd zijdezacht en fris aan.

Combinatie van wol en bamboe

Bamboe is niet alleen een goede combinatie met biologisch katoen, maar vormt ook een mooie samenstelling met wol. Door de wol blijf je tijdens de koude dagen heerlijk warm. De ademende werking van bamboe zorgt ervoor dat de trui (2 & 9) of de longsleeve polo (7) fris aan blijft voelen.

Bamboe shirts wassen

De meeste shirts, polo’s en overhemden van bamboe kun je gewoon op 30 graden wassen in de wasmachine. Wasverzachter is hierbij niet nodig. Ook na meerdere wasbeurten blijft het materiaal heerlijk zacht. Een pullover of longsleeve met wol kun je het beste schoonmaken met een handwasje. Stop de kledingstukken niet in de droger om de vorm en zachte kwaliteit te behouden.


1. Brad overhemd groengrijs | 2. Pullover lichtblauw | 3. Brad overhemd lichtblauw | 4. Preston polo donkerrood | 5. Connor T-shirt wit | 6. Preston polo zwart | 7. Longsleeve polo navy melange | 8. Connor T-shirt groen | 9. Pullover met rits lichtbruin – alle tops zijn verkrijgbaar bij Bamigo



Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven