How to | Tips voor het ontwerpen van je eigen T-shirt

zelf t-shirt ontwerpen en drukken tips drukwerkdeal blog mode nederlandse blogger fashion lifestyle

T-shirts zijn waarschijnlijk één van de meest gedragen en veelzijdigste kledingstukken die je in de kast hebt liggen. Je kunt er dan ook nooit genoeg van hebben. Webshops en winkels hebben een groot aanbod aan shirts in diverse stijlen. Maar weet je wat nog veel leuker is? Je eigen T-shirts maken! In dit artikel geef ik je een aantal praktische tips om het goed aan te pakken. Van het idee en ontwerp tot het laten bedrukken van je eigen T-shirt.

Tip 1. Bepaal je doel(groep)

Waar wil je een T-shirt voor ontwerpen? Wil je gewoon een uniek shirt voor in je eigen kledingkast? Of wil je kleding bedrukken voor je sportclub, studentenvereniging, voor een vrijgezellenfeest, als cadeautje voor een verjaardag of als promotiemateriaal voor je eigen bedrijf? Als het doel en de doelgroep van je T-shirt duidelijk is, kun je betere keuzes maken in het ontwerp- en bestelproces.

Tip 2. Zoek een goede online drukkerij

Natuurlijk is het belangrijk om een goede, betrouwbare én voordelige online drukkerij te vinden. Check daarnaast of het desbetreffende bedrijf enkel levert aan zakelijke klanten of dat het ook geschikt is voor particulieren. Mijn tip: laat T-shirts bedrukken bij Drukwerkdeal.nl. Hier kun je zowel grote aantallen bestellen als slechts één shirt laten bedrukken. Daarnaast is het aanbod aan modellen en mogelijkheden erg groot.

Tip 3. Kies de juiste maat en pasvorm

Let bij het uitkiezen van een shirt niet alleen op de juiste maat, maar ook op de pasvorm en het materiaal. Wil je een aansluitend T-shirt met stretch of juist een oversized model? Naast de standaard opties zijn er ook duurzame T-shirts of premium T-shirts van extra hoge kwaliteit verkrijgbaar.

zelf t-shirt ontwerpen en drukken tips drukwerkdeal blog mode nederlandse blogger fashion lifestyle

Tip 4. Denk goed na over het kleurgebruik

Bij het ontwerpen van een shirt moet je goed nadenken over het kleurgebruik. Kies bij voorkeur voor contrasterende kleuren om de tekst goed leesbaar te maken. Ook bij het bedrukken van een logo of afbeelding is het belangrijk dat het eruit springt. Een gele tekst op een wit shirt is bijvoorbeeld geen goede keuze, maar op een donker T-shirt komt een gele afdruk wel weer goed tot zijn recht. Laat je kleding bedrukken voor een bedrijf of vereniging? Dan is het leuk om de kleuren van de huisstijl of de club terug te laten komen.

Tip 5. Kies het type bedrukking

Er zijn verschillende manieren van bedrukken. Bij T-shirts heb je de keuze uit een zeefdruk en een digitale transferdruk. Voor een zeefdruk wordt gebruik gemaakt van een soort stencil dat bestaat uit een zeefraam en een stuk gaas. Het resultaat is kwalitatief erg mooi bij tekst en logo’s zonder afbeelding. Met een transferdruk kun je iedere gewenste tekst, print of foto laten drukken op een T-shirt. Het ontwerp wordt namelijk op transferpapier geprint en met een pers op de stof gedrukt.

Tip 6. Maak meerdere ontwerpen

Als je eenmaal een goed idee hebt, is het slim om meerdere ontwerpen te maken. Probeer verschillende lettertypes uit, varieer met de kleuren en maak het T-shirt ontwerp in diverse formaten. Kies daarna jouw favoriete ontwerp uit en geef het een mooie plek op het shirt.Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven