Fashion | Modetrends voor herfst 2022

modetrends voor herfst 2022 outfit inspiratie blog preppy school uniform gorpcore urban outdoor kleding

Of je er nou naar uitkijkt of nog lang geen afscheid wil nemen van de warme zomerdagen: de herfst staat bijna weer voor de deur. Ik ben zelf geen grote fan van de koude en regenachtige dagen, maar vind de herfst wél het leukste modeseizoen! Je kunt toffe outfits samenstellen met laagjes zonder meteen weg te smelten. Tegelijkertijd is het nog niet nodig om de look compleet te verbergen onder een dikke winterjas. Het is een ideale middenweg – als je de regen wegdenkt. Ben je benieuwd naar de modetrends voor de herfst van 2022? In dit artikel heb ik 5 herfsttrends voor je op een rij gezet.

1. Urban outdoor kleding

Deze eerste fashion trend staat bekend als ‘Gorpcore’. Kenmerkend zijn cargobroeken, bodywarmers, waterdichte stoffen zoals gore-tex, fleecejassen en andere outdoor kleding met een urban look. Deze trend is super comfortabel en functioneel. Wil je het toch iets chiquer stylen? Combineer jouw bodywarmer dan eens met een wit overhemd zoals op de bovenstaande foto!

2. Preppy schooluniform

De andere modetrend die je op de allereerste afbeelding ziet, is de ‘back to school’ look. De outfits zijn preppy en geïnspireerd op schooluniformen. Denk aan een geplooide rok, loafers met sokken, polo kraagjes, spencers en zelfs stropdassen.

modetrends voor herfst 2022 outfit inspiratie blog cottage core midi jurk midi rok romantische herfsttrend

3. Midi en maxi jurken

Kleed jij je liever vrouwelijk en elegant? Dan is een lange jurk een mooie keuze voor de herfstdagen. Dit modeseizoen zijn de midi en maxi lengtes erg populair. Verder kun je de jurk helemaal aanpassen aan jouw eigen kledingstijl. Ga je voor een minimalistische maxi jurk of juist voor een speelse midi jurk van een Frans merk zoals ba&sh? Dit modemerk heeft hele stijlvolle en draagbare jurkjes in de collectie. Kies in de herfst voor een variant met driekwart of lange mouwen.

4. Jurken en rokken met laagjes

Als je toch op zoek bent naar een lange jurk of rok in een specifieke stijl, raad ik je aan om te kijken naar een variant met laagjes. Het wordt ook wel een ‘tiered dress/skirt’ genoemd. Hoewel de uitstraling erg romantisch is, kun je het met allerlei soorten schoenen combineren. Van chunky loafers, cowboy boots of sportieve sneakers tot juist een paar exclusieve Jimmy Choo pumps. Tip: schaf direct een bijpassende handtas aan voor een glamoureuze touch.

modetrends voor herfst 2022 outfit inspiratie blog gehaakte kleding shrug crochet kleren trendy

5. Gehaakte kleding en accessoires

Je kon er deze zomer al niet meer omheen, maar ook in de herfst blijven gehaakte kledingstukken en accessoires nog een grote trend. Je kunt het op een subtiele manier in je outfit verwerken door een gehaakt tasje aan te schaffen (of zelf te maken!). Maar als je niet bang bent voor een uitgesproken look, is een ‘crochet fishnet shrug’ een hele gave optie. Dit zijn gehaakte mouwen met een visnet patroon.

Welke trend ga jij deze herfstperiode dragen?



Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven