Interior | Houten wandbekleding is een grote woontrend

houten wandbekleding interieur inspiratie

Als je regelmatig interieurblogs leest of woonprogramma’s kijkt is het je vast niet ontgaan: houten wandbekleding is super populair op het moment. De houten wandpanelen hebben zowel een praktische als een decoratieve functie. In dit artikel vertel ik je graag wat de lattenwand zo populair maakt. Zou jij de woontrend willen toepassen in je eigen interieur?

Warme uitstraling van hout

Wandbekleding van hout heeft een hele warme uitstraling. Het geeft een kamer direct een aangename sfeer. Je kunt dit effect versterken door te kiezen voor een lattenwand in een warme, natuurlijke tint. Ga voor houten latjes waarbij de nerf goed zichtbaar is om de natuurlijke look te accentueren. Past een bruine, beige of gelige houttint niet goed bij jouw interieur? Ga dan voor een moderne witte variant of voor stoere zwarte wandpanelen.

Combineren met vele woonstijlen

Omdat de houten wandpanelen verkrijgbaar zijn in diverse kleuren, kun je ze combineren met iedere woonstijl. Van een Scandinavisch en industrieel interieur tot een hele klassieke woning.

houten wandbekleding interieur inspiratie

Toepasmogelijkheden van lattenwanden

Een andere belangrijke reden waarom houten wandpanelen zo populair zijn, is de veelzijdigheid. Je kunt de panelen op veel plekken en manieren toepassen. Gebruik de wandbekleding bijvoorbeeld in de woonkamer om een knusse zithoek te creëren, pas het toe in je thuiskantoor of monteer het op de muur in je slaapkamer. Een andere optie is om de panelen te gebruiken als scheidingswand of om het stevig op het plafond te monteren.

Betere akoestiek in huis

Wist je dat lattenwanden met vilt aan de achterkant bijdragen aan een betere akoestiek? Het vilt heeft namelijk een geluidsabsorberende werking. Door dit soort akoestische panelen toe te voegen verminder je de echo in de ruimte en creëer je een rustige omgeving. In de slaapkamer kan dit bijdragen aan een betere nachtrust. In een thuiskantoor of studeerkamer draagt een goede akoestiek bij aan een betere concentratie en hogere productiviteit. De panelen zorgen er in de woonkamer voor dat je de televisie goed kunt verstaan. Dit zijn hele fijne voordelen!

Gemakkelijk zelf te monteren

Je hoeft geen professionele klusser te zijn om de wandbekleding zelf te monteren. De installatie is heel eenvoudig! Je bevestigt de lattenwand op de muur met schroeven of met speciale lijm. Maak gebruik van het bijgeleverde stappenplan of zoek een handige instructievideo op. De panelen worden meestal in standaard formaten geleverd, maar zijn gemakkelijk op maat te zagen. Op deze manier kun je dus zelf maatwerk wandbekleding maken. Met relatief weinig moeite creëer je een heel luxe eindresultaat. Hoe gaaf is dat?


Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven