Interior | 5 accessoires die niet mogen ontbreken in een stijlvolle badkamer

Zijn alle essentials zoals een bad of douche en een wastafel aanwezig in de badkamer? Dan is de ruimte ongetwijfeld functioneel. Maar aangezien je dagelijks wel wat uren spendeert in de badkamer, is het aangenamer wanneer het ook sfeervol is. Dit is waar accessoires aan te pas komen, want deze kleden het interieur aan. Weet je niet welke badkameraccessoires je moet kiezen uit het uitgebreide assortiment? De volgende 5 mogen in ieder geval niet ontbreken in een stijlvolle badkamer!

1. Planten 

Ten eerste worden planten vaak vergeten in de badkamer, terwijl ze een gezellige en levendige uitstraling geven aan het interieur. Naast planten zijn (droog)bloemen een goede optie. De gedroogde versie is net iets makkelijker, want deze verwelkt niet. Om die reden kan je ze ook langer behouden. Zowel planten als bloemen hebben een enorm positief effect op je humeur wanneer je je in de ochtend klaarmaakt voor een nieuwe werkdag. Daarnaast zorgen ze steeds voor een frisse en gezonde lucht.

2. Geurkaarsen 

Heb je een wc in de badkamer staan? Dan komt het wellicht af en toe voor dat het niet zo fris ruikt. Dit vermijd je makkelijk door het plaatsen van geurkaarsen. Naast het feit dat ze een ontspannende sfeer creëren wanneer jij geniet van een heerlijk bad, ruikt de ruimte meteen een stuk aangenamer. 

3. Zeepdispenser 

Een zeepdispenser lijkt misschien slechts een klein detail, maar het tegendeel is waar. Een flesje in een leuke kleur of hippe print is namelijk een stuk stijlvoller dan het zeepflesje van de supermarkt. Ze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar met gouden details of marmeren prints. Een zeepdispenser vind je makkelijk terug in het assortiment van winkels zoals Casa, Jysk en Primark. 

4. Handdoekhouders 

Ten vierde voegt een handdoekrek een trendy accent toe aan je badkamer. Naast het feit dat het enorm handig is, kan het dus ook een stijlvolle aanvulling zijn. Je vindt ze terug in kwaliteitsvolle materialen zoals chroom, roestvrij staal of messing. Daarnaast kunnen ze bevestigd worden aan de muur of een vrijstaand element zijn, afhankelijk van je voorkeur. 

5. Spiegelverlichting 

Tot slot is spiegelverlichting een must als accessoire voor een stijlvolle badkamer. Ook hierin heb je heel wat variatie. Kies voor ingebouwde spots of voor lampen die gemonteerd worden op de spiegelrand. Voor welke optie je ook gaat, ze zullen altijd bijdragen aan een hip interieur en tegelijkertijd erg praktisch zijn wanneer je je dagelijkse make-up routine doet.



Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven