Interior | Zo creëer je een frisse keuken met Scandinavische stijl

De Scandinavische woonstijl staat bekend om zijn eenvoud, functionaliteit en natuurlijke elementen. Als je deze stijl graag wil toepassen in je eigen keuken, komt dit artikel erg goed van pas! Ik deel namelijk diverse tips om zelf een Scandinavische keuken te creëren die zowel stijlvol als praktisch is.

Tip 1. Ga voor een licht en luchtig kleurenpalet

Begin met het kiezen van een licht en luchtig kleurenpalet. In veel Scandinavische interieurs speelt wit de hoofdrol, omdat het licht reflecteert en de ruimte direct groter laat lijken. Je kunt natuurlijk ook andere lichte tinten gebruik zoals beige, zachtgrijs, lichtblauw en verschillende pastelkleuren. Daarnaast zal het natuurlijke materiaalgebruik zorgen voor meer warmte en karakter.

Tip 2. Voeg natuurlijke materialen toe

Het gebruik van natuurlijke materialen is essentieel bij deze stijl. Voornamelijk hout (en houtlook) komt op diverse manieren terug. Denk aan een houten vloer, houten keukenkastjes, een houten werkblad en houten wandplanken. De lichte houtsoorten passen het beste bij het luchtige kleurenpalet. Voor de afwisseling kun je daarnaast natuurlijke elementen van bamboe, rotan of steen toevoegen.

Tip 3. Kies voor minimalistisch design

De Scandinavische meubels en designs zijn over het algemeen erg minimalistisch. Keukenkastjes zijn greeploos of voorzien van eenvoudige handgrepen. Er zijn niet veel tierelantijntjes en er wordt voornamelijk gekozen voor strakke lijnen. Kortom: less is more!

Tip 4. Creëer een ruimtelijke indeling

Probeer de ruimte een luchtige uitstraling te geven. Dit doe je niet alleen met het lichte kleurenpalet en het gebruik van minimalistisch design, maar ook door de keuken op een ruimtelijke manier in te delen. Maak zelf een keukenontwerp met gebruik van een 3D planner of vraag een keukenspecialist om hulp. Zorg ervoor dat je de beschikbare ruimte optimaal gebruikt en dat er veel bewegingsruimte overblijft.

Tip 5. Gebruik veel natuurlijk licht

Een overvloed aan natuurlijk licht is een must in een Scandinavisch interieur. Kies daarom voor lichte of transparante raambekleding om zo min mogelijk daglicht te verliezen. Overweeg eventueel om een groter raam, glazen tussenwand of een lichtkoepel toe te voegen aan de keuken.

Tip 6. Houd de decoratie ingetogen

Met decoratie maak je de ruimte helemaal af. Bij de Scandinavische stijl is het wel belangrijk om het ingetogen te houden. Let daarnaast goed op het kleur- en materiaalgebruik. Accessoires van hout, gevlochten opbergmanden of kamerplanten in witte potjes passen bijvoorbeeld erg goed bij het geheel.

Spreekt de lichte Scandinavische stijl jou ook aan? Of heb je de voorkeur voor een andere keukenstijl?Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven