Interior | Welke kosten komen er bij de woonverzekering kijken?

De woonverzekering Univé is een goede manier om jouw woning en inboedel te beschermen tegen invloeden van buitenaf. Iedere dag kan er wel iets gebeuren. Denk aan een brand die uitbreekt, een storm die plotseling op komt zetten of het hebben van een lekkage. Al deze zaken richten vaak grote schade aan. De schade wil je herstellen, maar dit brengt een hoge kostenpost met zich mee. Bedragen die je vaak niet beschikbaar hebt. Voordat je het weet, is jouw woning niet meer de plek waar je thuiskomt. Terwijl je dit eenvoudig op kan lossen door een klein bedrag per maand te betalen voor een goede verzekering. Maar aan welke kosten moet je dan precies denken?

De maandelijkse premie die je betaalt

Bij de woonverzekering van Univé heb je als eerste te maken met de premie. Dit is het bedrag dat je maandelijks of jaarlijks betaalt om de verzekering te hebben. Verschillende factoren zorgen voor de hoogte van het bedrag. Denk aan de waarde van het huis, de dekking die je kiest en de locatie. Ook de geschiedenis van claims die je hebt ingediend zorgen dat de premie omhoog of omlaaggaat. De premie zal daarom variëren tussen enkele honderden tot duizenden euro’s per jaar. Vooral de dekking kan een wereld van verschil opleveren. De drie hoofdtypen, inboedel, opstal en aansprakelijkheidsverzekering, bieden de basis. Naarmate je meer dekking nodig hebt, kan het de premie verhogen.

Het eigen risico en de uitsluitingen

Bij een inboedelverzekering passend voor jou draait het niet alleen om de maandelijkse premie. Ook het eigen risico dien je te onthouden. Dit is het bedrag dat je zelf moet betalen voordat de verzekeraar een vergoeding uitkeert. Als je een schadeclaim hebt ingediend, moet je dus eerst dit bedrag betalen. Heb je gekozen voor een hoger eigen risico? Dan kan het wel zorgen voor een lagere maandelijkse premie. Maar je moet het wel kunnen dragen in het geval van nood. Voorkom dus dat je in de problemen komt en kies voor een eigen risico die bij je past. En let op de kleine lettertjes. Als er veel uitsluitingen zijn, kan het extra kosten met zich meebrengen. Uiteindelijk heb je immers aanvullende opties nodig om al jouw bezittingen naar behoren gedekt te hebben.

Een verhoogd risico elimineren

De locatie waar jouw huis staat, heeft een grote invloed op de kosten die bij een woonverzekering komen kijken. Als er bijvoorbeeld veel overstromingen, bosbranden of diefstallen plaatsvinden in de regio, gaat jouw premie omhoog. Er is een verhoogd risico op schade, dus dit moet vooraf al gedekt zijn. De risico’s in jouw eigen regio begrijpen voorkomt dat je schrikt van de kosten voor jouw verzekering. En je kan er uiteraard de dekking helemaal op aanpassen. En let dan ook gelijk op de veiligheidsmaatregelen. Door deze te nemen kan je de maandelijkse premie omlaag brengen en betaal je nooit meer te veel voor jouw verzekeringen. De verzekeraar kan dit immers zien als het verkleinen van de risico’s.Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven