Interior | Tips om muren in de keuken te verven

keukenverf muurverf beschermen met coating trae lyx naturel finish verf.nl keuken schilderen tips

Heb je net zoals ik een keuken zonder tegeltjes of achterwand? Dan is het eenvoudig om de keukenmuren eens een ander kleurtje te geven of op te frissen met een likje verf. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. In de keuken krijg je namelijk veel te maken met vocht en vuil. Het is daarom slim om je eerst goed voor te bereiden voordat je aan de verfklus begint. Ik help je graag op weg met een aantal praktische tips!

Tip 1. Gebruik speciale keukenverf

Als je de wanden in de keuken gaat verven, raad ik je aan om speciale keukenverf te kopen. Deze verf is eenvoudig schoon te maken en blijft hierdoor langer mooi. Het beschermt de muren tegen verkleuring en voorkomt dat de vlekken in het oppervlak trekken. Keukenverf is verkrijgbaar in allerlei kleuren. Je kunt de verf zelfs laten mengen voor de perfecte tint.

Tip 2. Bescherm muurverf met een coating

Heeft de keuken al een mooie geverfde muur, maar is er geen gebruik gemaakt van keukenverf? Dan kun je de keukenwanden beschermen door een coating aan te brengen. De Trae Lyx Naturel Finish coating is hier een goed voorbeeld van. Deze watergedragen toplaag is transparant en heeft een ultra-matte finish. Het is onder andere geschikt voor stucwerk, latex, spack en minerale ondergronden. Na het aanbrengen van deze toplaag is de muurverf bestand tegen intensieve belasting.

keukenverf muurverf beschermen met coating trae lyx naturel finish verf.nl keuken schilderen tips

Tip 3. Behandel de keukenmuren met grondverf

Als de muren nog onbehandeld zijn, moet je eerst grondverf of grondlak aanbrengen. Dit zorgt ervoor dat de keukenverf beter hecht, niet wordt opgezogen en niet snel afbladdert. Check bij het kopen van een grondverf altijd of het geschikt is voor jouw muursoort. Is het een betonnen muur, stucwerk of steen? Dan kun je gebruik maken van een Trae Lyx mineral grondlak. Dit product is overschilderbaar na 6 uur en volledig doorgedroogd na 3 dagen.

Tip 4. Maak de muren eerst grondig schoon

Maak alle keukenmuren eerst goed schoon voordat je de grondverf, keukenverf of coating aanbrengt. Verwijder oude lijmresten en verfresten, haal stof weg en zorg ervoor dat het oppervlak vetvrij is.

Tip 5. Plak en dek de keuken zorgvuldig af

Vergeet natuurlijk ook niet om de vloer en je keuken goed te beschermen tegen verfspetters. Dek het af met doeken, oude kranten of plastic. Maak daarnaast gebruik van een kwalitatieve afplaktape. Verwijder deze tape als de verf nog een beetje nat is voor een strak resultaat.Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven