How to | Sfeervolle en succesvolle bruiloft in de tuin

Een bruiloft in de tuin is populairder dan ooit! Het is de perfect manier om een intieme, maar ongedwongen sfeer te creëren. Droom jij van zo’n magische bruiloft in de tuin? Of help je een vriendin of familielid bij de organisatie van hun speciale dag? Dan kun je vast wel wat tips en inspiratie gebruiken. In dit artikel lees je meer over het organiseren van een sfeervolle én succesvolle bruiloft in een tuin. Ontdek hoe je de tuin leuk kunt aankleden, hoe je zorgt voor optimaal comfort en waarom een stretchtent kopen zo’n goed idee is.

Tip 1. Kies de juiste locatie

De eerste stap naar een succesvolle tuinbruiloft is het kiezen van de juiste locatie. Niet iedere tuin is geschikt voor het organiseren van een bruiloft. De plek moet goed bereikbaar zijn, groot genoeg voor alle gasten en er moeten basisvoorzieningen aanwezig zijn zoals toiletten. Als je het feest in je eigen achtertuin wil houden, is het bijvoorbeeld handig om een aantal dixi’s te huren. Er zijn ook veel restaurants en feestlocaties met prachtige tuinen. Onderzoek alle mogelijkheden en zet de voor- en nadelen per locatie op een rijtje. Zo kun je de perfecte tuin vinden voor de bruiloft.

Tip 2. Schaf een stretchtent aan

Het Nederlandse weer blijft altijd onvoorspelbaar. Zorg er daarom voor dat er een overkapping aanwezig is in de tuin, zelfs als je in hartje zomer gaat trouwen. Een stretchtent is een hele goede optie. Deze tenten zijn erg flexibel, bieden bescherming tegen de regen (en felle zon) en zien er daarnaast erg stijlvol uit. Je kunt het formaat en de vorm van stretchtenten gemakkelijk aanpassen op de situatie. Ook kun je het extra gezellig aankleden met lichtsnoeren en bloemen.

Tip 3. Gebruik bloemen ter decoratie

Bij zo’n natuurlijke locatie hoort ook bijpassende decoratie. Maak veel gebruik van bloemen en planten. Werk samen met een lokale bloemist of ga zelf creatief aan de slag om geld te besparen.

Tip 4. Zorg voor comfortabele zitplaatsen

Zet niet zomaar een paar houten klapstoelen neer vanwege de rustieke look, maar denk ook na over het comfort. Zorg ervoor dat de zitplaatsen aangenaam en veilig zijn. Voeg bijvoorbeeld zachte kussentjes toe of reserveer stevige stoelen voor mensen die slecht ter been zijn.

Tip 5. Vergeet de verlichting niet

Vergeet niet om aandacht te besteden aan de verlichting. De tuinverlichting moet romantisch zijn, maar ook praktisch. Gebruik LED kaarsen, lantaarns en lichtsnoeren om een gezellige sfeer te creëren. Zorg er daarnaast voor dat paden en opstapjes goed verlicht zijn om struikelgevaar te verkleinen.
Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven