Girlboss | Robine de Louw-Rademakers

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer Robine de Louw-Rademakers van modelabel Rouxbien casual business jurken van accountant naar modeontwerper jurkenlijn kledingmerk opzetten succes verhaal blog

Een succesvolle baan als registeraccountant (RA) achter je laten om een eigen modelabel te beginnen? Robine de Louw-Rademakers (38) maakte deze gewaagde sprong in het diepe en is all-in gegaan. Eind 2017 nam ze ontslag en begon ze direct met de cursus ‘start je eigen kledinglijn’.

Ruim 1,5 jaar later werd haar nieuwe droom werkelijkheid. Haar merk ‘ROUXBIEN’ met stijlvolle jurken voor een business & casual business look werd officieel gelanceerd. ”Of het makkelijk was? Absoluut niet! Zeker als je niet uit de modewereld komt, is het een hele grote uitdaging. Maar ik ben meer dan trots dat ik deze grote stap heb genomen!”

Hoewel Robine met 1 oudere broer en 2 jongere broertjes is opgegroeid tussen de mannen, had ze altijd al een liefde voor jurken. ”Je zag mij gerust klimmen in bomen, worstelen in de modder of mountainbiken in de regen – maar dan het liefst wél in een jurkje. Daarnaast heb ik altijd al een voorliefde voor de Franse elegantie, taal en manier van leven gehad. Na mijn middelbare school ben ik dan ook naar de modestad Parijs vertrokken om mijn Franse talenkennis te verbeteren. En om de ‘Parisien Chique’ zelf te ervaren natuurlijk. Het was een onvergetelijk jaar!

Na terugkomst ben ik economie aan de UVA in Amsterdam gaan studeren. Ik vond het heerlijk om cijfermatig bezig te zijn. Na de doctorale opleiding heb ik nog een postdoctorale opleiding voltooid, naast mijn baan als externe accountant bij één van de grote Big Four Accountancy kantoren. Dit resulteerde in het behalen van mijn Register Accountant (RA) titel.”

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer Robine de Louw-Rademakers van modelabel Rouxbien casual business jurken van accountant naar modeontwerper jurkenlijn kledingmerk opzetten succes verhaal blog

Door Robine’s zakelijke achtergrond én diepgewortelde liefde voor jurken, kwam er al snel een dagelijkse struggle naar boven. Namelijk: Wát doe je aan?! Welke jurk draag je naar een belangrijke meeting, welke jurk past er bij de dresscode casual Friday en welke representatieve jurk is nou echt comfortabel? Het antwoord was dichterbij dan ze in eerste instantie doorhad. ”Als Financieel Manager kwam ik dagelijks in contact met bevlogen ondernemers. Het was prachtig om te zien hoe ze vol passie over hun eigen bedrijf en producten spraken. Dat wou ik ook! Hoewel ik het geweldig vond om financiële gegevens te analyseren, kon ik me toch nooit helemaal vinden in het product erachter. Ineens viel het kwartje. Ik ga mijn eigen producten uitbrengen. Een eigen business in jurken!”

”Met mijn bedrijf ROUXBIEN breng ik mijn passies samen. Ik ben cijfermatig/op zakelijk vlak betrokken en ik breng producten uit waar ik voor 300% achter sta. Met mijn jurkenlijn kan ik de dagelijkse outfit struggles voor working ladies oplossen. Het maakt andere mensen blij, het maakt mij blij én ik kan er mijn boterham mee verdienen. Het is zo cool – bijna onwerkelijk!”

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer Robine de Louw-Rademakers van modelabel Rouxbien casual business jurken van accountant naar modeontwerper jurkenlijn kledingmerk opzetten succes verhaal blog

Ondanks dat Robine helemaal niet uit de modewereld komt, heeft ze toch alles zelfstandig aangepakt. Door middel van een cursus heeft ze al haar ideeën uitgewerkt. Van het leren van vaktermen en informatie verzamelen over patronen tot aan het bezoeken van ateliers in binnen- en buitenland. Ze heeft zelfs zonder ervaring (maar met heel veel enthousiasme, interesse en doorzettingsvermogen) haar eigen fotoshoots opgezet voor de collecties. ”Het grappige is dat mijn bedrijf eigenlijk is ontstaan vanuit mijn eigen behoefte. Net als de vele werkende vrouwen om mij heen, vond ik het moeilijk en tijdrovend om geschikte jurken te vinden voor een business & casual business look. Het moet niet alleen stijlvol zijn, maar ook comfortabel en onderscheidend. Ik ben ervan overtuigd dat ik met mijn jurken van ROUXBIEN een oplossing heb voor dit probleem!”

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer Robine de Louw-Rademakers van modelabel Rouxbien casual business jurken van accountant naar modeontwerper jurkenlijn kledingmerk opzetten succes verhaal blog

Alle jurken van ROUXBIEN sluiten aan bij de persoonlijke stijl van Robine. Het is een tikkeltje anders dan anderen en je ziet er de Franse elegantie in terug. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Van klassiek tot een stoer randje. Je kunt het dus ook gewoon in het weekend dragen met een paar sneakers! Kenmerkend voor alle jurken is de gekleurde rits op de achterkant. De eerste echte ROUXBIEN jurk (met als naam ‘Amsterdam’) heeft een opvallende rode rits gecombineerd met een zwarte stof. ”Deze jurk zat vanaf het begin al in mijn hoofd. En aangezien mijn merk full Dutch & Amsterdam based is, vond ik de naam er perfect bij passen. Daarna zijn de andere varianten ontstaan. Allemaal met stedennamen, passend bij de stijl van het product.”

Girlboss interview met vrouwelijke ondernemer Robine de Louw-Rademakers van modelabel Rouxbien casual business jurken van accountant naar modeontwerper jurkenlijn kledingmerk opzetten succes verhaal blog

Als ik girlboss Robine vraag naar haar toekomstplannen, beantwoordt ze de vraag met een overvloed aan enthousiasme. ”Ik bruis van de ambitie en ideeën! Bij mij moet er soms een rem op, haha! Op korte termijn zou ik mijn merk graag als een fundament in de markt willen zetten. Hier ben ik vanaf de lancering, eind 2019, al hard mee bezig. Natuurlijk om zo veel mogelijk werkende urban ladies blij te maken met mijn jurken, maar ook om nog meer in contact te komen met mijn (toekomstige) klanten. Zo kan ik nog specifieker inspringen op alle behoeftes. Daarnaast wil ik regelmatig nieuwe modellen en kleuren toevoegen aan het bestaande assortiment. Er ligt al een hele map klaar met schetsen. Ik sta te popelen om alles uit te werken!”

ROUXBIEN is te vinden op Facebook & Instagram | www.rouxbien.com

Credits portretfoto’s van Robine: Roxanne Letterie | Webshopfotografie & sfeerfoto’s: Julie Vielvoije 


Delen is lief

8 gedachten over “Girlboss | Robine de Louw-Rademakers

  1. Gaaf om te lezen dat ze een eigen bedrijfje in mode is begonnen. Dat lijkt mij ook erg gaaf om te doen.

  2. wat gaaf om te lezen. Ben zelf ook RA en doe er niks meer mee. wij hebben een eigen bedrijf in feestartikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven