Personal | Film is not dead

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Deze foto is niet bewerkt met een populaire lightroom pre-set. Er zit ook geen fancy Instagram filtertje overheen. Nee, deze foto is echt ouderwets. Ik heb ‘m namelijk geschoten met mijn analoge camera! Afgelopen kerst heb ik een Minolta camera gekregen. Sindsdien heb ik op random momenten en verschillende plekken wat foto’s gemaakt. Aangezien het mijn eerste rolletje was, was het nog even spannend of de beelden wel zouden lukken. Je kunt het natuurlijk niet tussendoor even checken 😉 Ik heb mijn filmrol ingeleverd bij de Hema, waar ze nog steeds foto’s ontwikkelen. Binnen een week waren ze al klaar en kon ik ze ophalen. Op dat moment heb je eigenlijk geen idee hoe de foto’s geworden zijn en wat er überhaupt op staat. Na zo’n lange tijd ben je de helft alweer vergeten, haha! Dat maakt het een extra leuke verrassing. In dit artikel deel ik een aantal mooie plaatjes waar ik mega blij mee ben. De vibe van analoge foto’s is gewoon geweldig!

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Alle bovenstaande foto’s zijn gemaakt in Doesburg. In dit stadje maak ik regelmatig mijn outfit foto’s. Er zijn zoveel mooie huizen en gebouwen daar! Als je een keertje in de buurt bent, dan moet je zeker even een kijkje nemen in de schattige binnenstad. Hieronder staan een aantal foto’s van mijn vakantie in Duitsland. We bezochten onder andere een oud klooster, een blauw meer (lijkt meer groen) en spotte een authentieke stoomtrein.

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Ook in Nederland hebben we veel mooie plekjes! Het Openluchtmuseum bijvoorbeeld. De molen die daar staat was een perfecte spot voor een analoog plaatje. Zo ook het hoogwater in het kleine stadje Bronkhorst. En die schattige auto is toch helemaal geweldig?!

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Analoge foto resultaten met Minolta camera fotografie analoog mode blog

Tot slot nog een foto van mijn birthday-outfit met een glitter netpanty. En de laatste foto is genomen in de fotostudio van Guido de Graaf. Ik kom daar zo nu en dan gezellig langs voor een shoot, wat thee en veel geklets. Zie je trouwens al die posters op de achtergrond? De twee foto’s links van de spiegel en de kleine rechts ervan… dat ben ik! En de grote fullbody foto rechts is mijn styling werk! Ik besef me nu pas hoe gaaf dit spontane kiekje eigenlijk is :). Maak jij ook wel eens analoge foto’s? Ik ben er in ieder geval verliefd op.

Delen is lief

11 gedachten over “Personal | Film is not dead

  1. Een vriend van mij is heel fanatiek met het maken van analoge foto's, heeft ook 100 analoge camera's ofzo, die heeft onlangs van mij een aantal analoge fotos gemaakt. Blijft toch mooi!

  2. Ik hou enorm van fotografie… Ik heb heel lang een analoog toestel gehad wanneer de overgrote meeerderheid al digitaal trok. Ik had dat fototoestel immers gekocht en daar heel lang voor gespaard. Pas toen dat fototoestel gestolen was, heb ik terug gespaard en een digitale reflex gekocht…

    Analoog had zijn charmes, maar ik merk wel dat ik meer foto's kan en durf trekken met mijn digitale camera. Het kan geen kwaad dat er mislukt zijn en vaak trek ik 20 foto's van hetzelfde tafereeltje en neem er dan de mooiste uit… Filters en bewerkingen in het algemeen pas ik overigens zelden, ik vind het vaak afbreuk doen aan de foto. 😉

    Trouwens, mijn complimenten: Het zijn mooie foto's.

  3. Super leuk! Ik heb zelf ook een analoge camera met rolletje liggen maar ik durf gewoon nooit die foto's te maken, te zuinig denk ik.

  4. Mooie foto’s. Zelf maak ik eigenlijk alleen digitale foro’s. Ik heb we een fotobureaus gedaan en ook foto’s leren ontwikkelen, maar helaas ligt mijn talent toch ergens anders

  5. Sowieso vind ik dat analoge camera's een leuk sfeertje creëren. Onlangs ben ik ook begonnen met analoge fotografie en tot nu toe bevalt me dat zeer goed. 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven