New in | 4x cropped knitwear

Femmeluxefinery.co.uk

We kunnen er niet meer onderuit, het is sweater weather! En om dit te vieren (want stiekem vinden we truien allemaal héél erg fijn) deel ik vandaag 4 verschillende outfits met een gebreide trui. Al deze tops komen van Femme Luxe, een webshop vol met betaalbare kleding. Hun stijl is het beste te omschrijven als vrouwelijk, classy en sexy. Het is dan ook niet zo gek dat de website vol staat met cropped sweaters, bodycon jurken en off shoulder tops. Hoewel ik zelf geen typische femme fatale ben, werd ik wel heel enthousiast van alle korte truien. Of het handig is? Nee, absoluut niet. Op een koude dag wil je namelijk helemaal niet met een blote buik rondlopen. Of het mooi is? Dat mag je zelf gaan beoordelen na deze uitgebreide en eerlijke review/outfit post!

Laten we beginnen bij de bovenstaande trui: een zwarte ruffle hem sweater. Een cropped model die bij mij wel erg kort valt (ik ben 1,76 lang). In eerste instantie was ik daarom best teleurgesteld. Voor een maat S/M had ik wel een grotere pasvorm verwacht. Toch werd ik positief verrast door de dikke en goede kwaliteit van deze trui. Het materiaal voelt fijn aan en ook de afwerking is helemaal prima. Toen ik het truitje eenmaal aanhad met deze high waisted jeans, vond ik het heel tof staan! Wel een kleine herinnering voor mezelf: wees niet te enthousiast met armbewegingen als je deze trui draagt. Een uitbundige hiep hiep hoera en je staat in je semi-nakie.

Femmeluxefinery.co.uk

En dan is daar de rode versie van de ruffle hem sweater. Precies hetzelfde model als de zwarte, maar dan een maatje groter. Deze trui in maat M/L valt iets minder cropped en ook de mouwen zijn een stuk langer. Dat scheelt weer een beetje frisse tocht op m’n blote buik. Het nadeel van deze grotere maat is dat de sweater uiteraard ook iets wijder is. Hij sluit dus minder mooi aan bij mijn taille. Gelukkig ben ik ook fan van oversized sweaters, dus wat mij betreft is dit geen groot probleem. Ik denk dat het rode truitje ook erg tof zal staan met een strak rokje en een zwarte panty. In ieder geval nu het nog een zachte herfst is. Zodra de temperaturen echt naar beneden gaan, is deze trui alleen nog maar geschikt voor een volledige dag binnen zitten bij de verwarming.

Femmeluxefinery.co.uk

Statement mouwen zijn al een tijdje populair onder de gebreide vesten en truien. Deze zwarte bobble stitch trui heeft ook zo’n chunky effect. Hierdoor is deze sweater de warmste van allemaal. De onderkant valt zelfs een stukje over mijn broek. Dit is dus een top die ik écht als comfortabel en warm kledingstuk kan dragen. Yes! De halslijn is trouwens vrij wijd waardoor je het ook een beetje schuin kunt dragen. Off shoulder werkt net niet, maar dat is ook prima. Anders zou de kou weer op een andere plek terugkomen 😉

Femmeluxefinery.co.uk

Mijn laatste aanwinst is deze korte rode kabeltrui in maat M/L. De mouwen vallen erg kort, vandaar dat ik twee jasjes nodig had om dit te compenseren. Voor iemand met lange armen valt het als een 3/4 model. Niet geschikt voor een ijskoude winter, maar wel leuk voor in de herfst. Daarnaast ben ik verliefd op de rode kleur en het gebreide patroon. De combinatie van rechte en schuine strepen maakt deze trui helemaal af. Ook is de lengte helemaal oké voor een cropped model. Niet te lang en zeker niet te kort!

Mocht je nou denken ‘heel leuk al die korte truien, maar ik hoef echt niet met een bloot middenrif rond te lopen’, dan heb ik nog een paar style tips voor je:
– Draag het absoluut niet met een basic hemdje eronder, maar juist met een mooie blouse. Hiermee geef je een chique en een warme touch aan de outfit.
– Draag een korte trui over je favoriete zomerjurk heen. Met een zwarte panty en stoere boots eronder heb je een leuke herfst outfit!
– Draag het met een high waisted jeans/broek. Als je wat kleiner bent heb je met een hoge taille al geen blote buik meer. (Wat bij mij dus niet het geval is, haha!)
– Koop de cropped sweater in een maatje groter. Dit scheelt vaak weer een paar centimeters.Delen is lief

9 gedachten over “New in | 4x cropped knitwear

  1. Die rode is gaaf! Ik wou dat ik dat soort truien nog aan kon doen (nou ja kan natuurlijk wel, maar voel me daar niet zo zelfverzekerd meer bij haha). Maar jou staat dat echt super!

  2. Staat je heel mooi, je hebt er ook wel het lichaam voor! Ik draag dat echt niet, al vind ik het mooi, maar het lijkt gewoon niet.

  3. Ik ben dol op gebreide truien en brei ze meestal zelf, erg mooi deze bovenstaande. iets te hip voor mijn leeftijd, jammer zou ik bijna zeggen, want ze zijn erg mooi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven