New in | Vegan 1460 Dr. Martens

Black Vegan 1460 Felix Rub Off Dr. Martens via Omoda zwarte veganistische laarzen veterlaarzen vegan schoenen webwinkel mode blogger review dr martens docs

Als je mij kent of al een tijdje volgt, ben je vast op de hoogte van mijn Dr. Martens verslaving. Het begon een paar jaar geleden met een paar bruine boots. Deze zijn ondertussen al compleet versleten (of gewoon ontzettend goed ingelopen), omdat ik ze letterlijk iedere dag aanhad.

Vegan Dr. Martens laarzen

Ondertussen is mijn collectie met Docs gegroeid en kan ik regelmatig afwisselen. Met mijn allernieuwste aanwinst, deze vegan Dr. Martens boots, staat de teller op 6 paar veterlaarzen en 2 paar sandalen. Het leuke aan dit nieuwe paar is dat het mijn eerste vegan Dr. Martens zijn. Deze schoenen zijn dus niet gemaakt van leer, maar van een glanzend synthetisch materiaal. Hierdoor zijn ze 100% veganistisch. Heel tof dat ze deze optie nu ook hebben! Je herkent de vegan boots aan het beige label met gele tekst, in plaats van het standaard zwarte labeltje met gele tekst.

Vegan Dr. Martens vs. leer

Toen ik de veganistische laarzen mocht ontvangen van Omoda, was ik super benieuwd naar het materiaal. Mijn grootste ‘angst’ was dat het goedkoop zou ogen. En dat terwijl deze schoenen alles behalve goedkoop zijn. Om je een goede indruk te geven van de kwaliteit en het materiaal, heb ik ze vergeleken met de traditionele 1460 boots: mijn Vintage Red Dr. Martens. Deze veterlaarzen zijn namelijk wél gemaakt van echt leer.

Om te beginnen wil ik het hebben over de pasvorm. De zwarte Vegan 1460 Felix Rub Off Docs (dat is een hele mond vol) zijn een unisex model en mijn Vintage Red 1460 Docs zijn officieel voor vrouwen. Hierdoor is het veganistische model dus wat breder en ruimer. Dat vind ik alleen maar fijn! Zodra je de twee materialen met elkaar vergelijkt, voel je meteen verschil. Het nepleer is heel zacht en soepel, maar ziet er door de subtiele glans gelukkig niet cheap uit. Omdat het materiaal zo makkelijk meebeweegt, gaat het inlopen vrijwel pijnloos. Dat is een GROOT voordeel!

Koop je juist Dr. Martens schoenen voor de stevigheid? Dan zou ik toch eerder kiezen voor het echte leer. Dit materiaal is wat stugger en zorgt voor meer steun. Het is aan het begin even doorbijten met inlopen, maar dan heb je er ook echt jaren plezier van. Ik spreek uit ervaring 😉


Vegan 1460 Felix Rub Off: Dr. Martens via Omoda*

Black Vegan 1460 Felix Rub Off Dr. Martens via Omoda zwarte veganistische laarzen veterlaarzen vegan schoenen webwinkel mode blogger review dr martens docs
Black Vegan 1460 Felix Rub Off Dr. Martens via Omoda zwarte veganistische laarzen veterlaarzen vegan schoenen webwinkel mode blogger review dr martens docs

Delen is lief

12 gedachten over “New in | Vegan 1460 Dr. Martens

  1. Toen ik 16 was (meer dan 20 jaar geleden intussen) had ik van die knal blauwe Dr Martens. Ik heb ze echt gedragen tot ik ze beu was. Die schoenen zijn duur maar zeker hun geld waard. Ze gaan jaren mee. Wel leuk om te zien dat ze weer in zijn

  2. Oh, dat is interessant. Ik vind Dr Martens zo fijn… Nu ik ook echt boots moet dragen wegens een gehandicapte voet waar dan ook nog een brace in moet kunnen, kan ik niet veel anders dragen. Interessant dit en ik vind het helemaal mooi onder rokjes.

  3. Mijn oudste dochter heeft ook vegan dr. martens. Zij vond ze ook wat pittiger om in te lopen, maar is er verder heel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven