Interior | Interieurtrends die je niet wil missen in 2023

Interieurtrends die je niet wil missen in 2023

Een nieuw jaar staat voor de deur en de nieuwe interieurtrends zijn alweer in opkomst. In dit artikel lees je meer over de 3 belangrijke trends die je in het hele interieur kunt toepassen. Zo kun jij goed voorbereid aan 2023 beginnen.

Fantastisch functioneel 

In 2023 staat functionaliteit weer op nummer één. We willen het onszelf gemakkelijk maken waar dat kan. Comfort is het nieuwe stijlvol! Daarom is het zo aantrekkelijk om je interieur niet alleen sfeervol te maken, maar vooral praktisch in te richten. Maak je geen zorgen: je hoeft niet te investeren in robots die het huishouden voor je doen. Je kan het simpel houden met bijvoorbeeld een duo rolgordijn. Dat is super praktisch een makkelijk in gebruik. Je kan er zowel licht als privacy mee bepalen. En de rolgordijnen zijn perfect aan te passen op de volgende trend: neutrale kleuren.

Neutrale kleuren

Een neutraal kleurenpalet blijft een grote winnaar binnen de interieurwereld. Het creëert snel een huiselijk en warm gevoel én je kan de kleuren gemakkelijk combineren. Als je twijfelt over het kleurenpalet van een kamer, zijn neutrale tinten dus een goede keuze. Neem bijvoorbeeld de woonkamer: met een neutrale basis kun je eindeloos blijven variëren met de meubels en accessoires. Het zal altijd een mooie match blijven. Hang bijvoorbeeld grijze, beige of witte gordijnen op voor een tijdloze look.

Duurzaamheid

In het nieuwe jaar zijn we meer dan ooit bezig met duurzaamheid. Deze trend kun je op verschillende manieren zelf toepassen. Om te beginnen kun je vaker tweedehands spullen aanschaffen. Duik bijvoorbeeld de kringloopwinkel in of zoek online naar vintage parels. Je kunt daarnaast oude of versleten meubelstukken een nieuw leven inblazen. Knap de oude tafel op met een likje verf en geef een vintage stoel nieuwe stoffering. Gebruik voor het schilderen van muren en meubelstukken het liefst een ecologische verf zonder schadelijke stoffen. Ben je niet zo handig of helemaal geen fan van tweedehands meubels? Richt je dan op duurzaam materiaalgebruik en duurzame productieprocessen. Steeds meer merken en interieurwinkels schenken hier aandacht aan. Koop tot slot alleen producten van hoogwaardige kwaliteit. Dan weet je zeker dat je er nog jaren plezier van hebt. Dat is ook een vorm van duurzaam shoppen! Investeer in mooie basics in (daar is de trend weer!) neutrale kleuren en met een tijdloos uiterlijk. Hier raak je niet zomaar op uitgekeken.


Welke interieurtrend ga jij in 2023 toepassen in je eigen woning?Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven