Fashion | Lenteschoonmaak van je kledingkast: zó begin je eraan

Tips voor lenteschoonmaak van je kledingkast van winter naar zomer

Nu de lente echt is begonnen, begint het waarschijnlijk te kriebelen om fleurige kleding te dragen. Bye bye winterjassen en boots – hello vrolijke jurkjes en sandalen! Voordat je alle winterkleding kunt omwisselen voor de lente- en zomerspullen, moet je natuurlijk plaats maken in je kledingkast. Ben je benieuwd hoe je dit klusje het beste kunt aanpakken? Lees dan het onderstaande artikel door.

Berg alle winterkleding netjes op en wees kritisch

De eerste stap is vrij logisch: haal alle winterkleding uit de kast om ruimte te maken voor de voorjaarskleding. Kijk voordat je de kleding opbergt kritisch naar de items. Laat ze stuk voor stuk door je handen gaan. Zitten er broeken of tops bij die je dit jaar helemaal niet hebt gedragen? Dan kun je ze waarschijnlijk beter verkopen of naar de kringloop brengen. Het is zonde om deze kledingstukken de volgende winterperiode weer terug in de kast te leggen. Maak een duidelijke selectie, sorteer daarna de kledingstukken die je wil houden op categorie en berg alles netjes op in doorzichtige opbergbakken.

Tips voor lenteschoonmaak van je kledingkast van winter naar zomer

Geef lente- en zomerkleding plek in je opgeruimde kast

Nu alle winterkleding netjes is opgeborgen, is er weer genoeg ruimte voor je fleurige lente- en zomerkleding. Geef alles direct een logische plek en probeer het zo overzichtelijk mogelijk te houden. Hang de jurken aan kledinghangers en vouw de shirtjes netjes op. Kom je tijdens het inpakken kledingstukken tegen die niet meer passen of die je niet meer draagt? Leg ze direct apart om te verkopen of te doneren. Zijn sommige blouses of rokjes flink gekreukt uit de opbergbox gekomen? Stoom of strijk ze dan even voordat je ze in de kledingkast neerlegt. Het kost wat meer tijd, maar dan begin je de lente ook écht goed!

Heb je na het inpakken van alle items nog veel plaats over in je kast? Lucky you! Dan kun je gaan shoppen bij je favoriete kledingwinkel en de lentegarderobe uitbreiden met een paar leuke stuks.

Vergeet de schoenenkast switch niet

Maak niet alleen de seizoenen switch in je kledingkast, maar haal ook de lente- en zomerschoenen tevoorschijn. Zet de winterboots achteraan in de kast en plaats je slippers, hakken en sandalen voor dames weer binnen handbereik. Geef de schoenen direct een poetsbeurt zodat je ze bij de eerste zonnestralen kunt aantrekken!

Ik ben heel benieuwd: pas jij jouw kledingkast en schoenenkast aan op het seizoen? Of heb je een extra grote garderobe waar alle kledingstukken in passen?Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven