Girlboss | Imogen van Oordt

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken

Imogen van Oordt (24) heeft haar Bachelor in Human Resource Management en een Master in Beleid, Communicatie en Organisatie. Toch is ze haar hart verloren aan de kunst. Ze werkt nu parttime aan haar originele kunstwerken waarin vrouwen altijd de hoofdrol spelen. ‘’Ik ben van mening dat vrouwen elkaar moeten waarderen, respecteren en bewonderen. De vrouw staat met haar kracht, zelfverzekerdheid en schoonheid daarom centraal in mijn kunst. Ook gebruik ik in elk kunstwerk dierlijke aspecten. Denk hierbij zowel aan veren en (nep)bont, als aan hoofden van dieren. Dit staat voor mij symbool voor de kracht van de vrouw.’’

‘’Eigenlijk ben ik begonnen met het maken van kunst toen ik een aantal jaar geleden een kunstmarkt bezocht in Nieuwegein. Ik raakte geïnspireerd om weer met mijn creativiteit aan de slag te gaan. Ik ben toen begonnen met wat kleine werken op goedkope doeken, die ik cadeau deed aan vrienden. Naarmate ik meer complimenten kreeg en positieve reacties ontving van vreemde, ben ik er meer werk van gaan maken. Tijdens mijn Master had ik echter nauwelijks tijd om aan mijn kunst te werken. Na het behalen van mijn Master ben ik een half jaar gaan reizen. Toen ben ik tot de conclusie gekomen dat ik meer aan mijn kunst wilde werken en heb ik bij terugkomst gekozen voor een parttime baan.’’

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken

Toen Imogen zo’n drie jaar geleden begon met kunst, werkte ze vooral met paper-art. De nadruk lag toen meer op het verwerken van afbeeldingen uit magazines. Om een eigen stijl te creëren, voegde ze dierlijke en natuurlijke aspecten toe. ‘’Over deze persoonlijke stijl krijg ik de meeste complimenten. Ik krijg vaak te horen dat mensen nog nooit zoiets hebben gezien. Daar doe je het voor!’’

Imogen is niet alleen haar hart verloren áán de kunst, maar ook dóór de kunst. Ze heeft hierdoor namelijk haar vriend leren kennen! Haar vriend was 2,5 jaar geleden geïnteresseerd in haar werk en ging haar volgen op social media. Toen hij was verhuisd vroeg hij of Imogen ook kunstwerken in opdracht maakt. Ze zouden het een keer gaan bespreken, maar het kwam er maar niet van. Precies 2 jaar later zat Imogen in zijn favoriete koffietentje in Utrecht en kreeg ze weer een berichtje. Daarna zijn ze echt gaan praten, op koffiedate gegaan en sloeg de vonk uiteindelijk over. Dat kunstwerk is er trouwens nog steeds niet. Maar als Imogen binnenkort weer op reis gaat, stelt haar vriend zijn appartement open als expositieruimte. Komt er tóch nog een kunstwerk van haar te hangen! 😉

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken

De kunstenares heeft al veel mooie ervaringen door dit bijzondere werk. Naast het staan op kunstmarken heeft ze ook een live optreden gegeven op Buitenwesten Festival in Amsterdam. Ook heeft ze dit jaar een expositie gehad in de Ontbijt & Lunchroom Puschkin in Utrecht. Momenteel hangt haar werk in een chique kapperszaak in Arnhem. Natuurlijk heeft de getalenteerde artiest nog genoeg plannen voor het nieuwe jaar. ‘’De eerste helft van 2018 ben ik aan het reizen. Van Sri Lanka tot aan Dubai en Nepal. Ik weet zeker dat ik daar heel veel inspiratie op doe, alleen al van het wild life daar. Als ik terug kom in Nederland hoop ik aan het einde van het jaar een atelier/studio te hebben. Een plek waar ik niet elke keer alles hoef op te ruimen en de deur achter mij kan dichttrekken. Het lijkt mij heerlijk om geen afleiding te hebben en mij puur te kunnen focussen op mijn kunstwerk.’’

Imogen van Oordt girlboss kunst schilderijen art vrouw blog Make people stare interview kunstwerken

‘’Een grote droom is wereldwijde bekendheid, bijvoorbeeld via een expositie in Parijs. Ik neem mij dan ook voor om meer deel te nemen aan kunstmarkten om mijn naamsbekendheid te vergroten. Maar mijn standpunt blijft dat je via je netwerk veel kan bereiken. Ik ga niet gericht opzoek naar nieuwe klanten, maar vind het juist leuk als mensen mij benaderen voor een event of expositie. Juist die mond-tot-mond reclame maakt mijn werk bijzonder. Het idee dat er over jouw kunst wordt gepraat en dat men je aanbeveelt als kunstenares is heel speciaal. Dat sluit ook weer aan bij mijn motto dat vrouwen elkaar meer moeten bewonderen, en dus ook benaderen! Verder zie ik wel wat de toekomst mij zal brengen. Ik weet in ieder geval zeker dat kunst altijd mijn passie blijft.’’

Imogen van Oordt is te vinden op Facebook & Instagram | www.imogenvanoordt.com


Delen is lief

12 gedachten over “Girlboss | Imogen van Oordt

  1. Hi everyone, bedankt voor jullie positieve reacties! Volg mij via instagram.com/imogen.vanoordt om op de hoogte te blijven.

  2. Wow ik vind haar kunstwerken echt de bom! Ik kende haar nog niet, maar ga haar wel volgen nu. Wat een talent! Super dat je hier een blog over schrijft!

  3. Bijzonder! Ik vind het heel mooi hoe je toch een eigen stijl hebt ontwikkeld en daardoor echt authentiek bent. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Ik wens je veel succes voor de toekomst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven