How to | Hoe kies je de perfecte midi jurk?

Een midi jurk is dé perfecte jurk voor de zonnige lentedagen. Er zijn veel modellen met lange mouwen verkrijgbaar, maar je kunt een mouwloze variant ook al dragen met een mooi vestje. Door de lengte zijn midi jurken geschikt voor veel meer gelegenheden dan een kort zomerjurkje. Van een zakelijk evenement tot een chic diner – met een goed passende midi jurk kom je altijd stijlvol voor de dag! Vind je het lastig om een jurk te vinden die goed bij jouw figuur past? Lees dan mijn onderstaande tips eens door.

Kies de juiste midi lengte

Het begint allemaal met het uitkiezen van de perfecte lengte. Dit varieert van net boven de knie tot onderaan de kuiten. Het is belangrijk om rekening te houden met jouw lengte en persoonlijke voorkeur. Vind je het mooi als jouw knieën zichtbaar zijn of wil je deze liever verbergen? En wat staat er het beste bij jouw lichaamslengte? Over het algemeen is het mooi als de jurk eindigt op een smaller gedeelte van je benen. Dat wil zeggen: net boven de knie, net onder de knie of net onder de kuit – dus niet op het breedste gedeelte van de kuiten.

Pas het model aan op jouw figuur

Het is leuk om je te verdiepen in de laatste jurkentrends, maar nog beter om het model aan te passen op jouw figuur. Bedenk welk gedeelte van jouw lichaam benadrukt mag worden. Ben je bijvoorbeeld blij met jouw taille? Dan kun je kijken naar een getailleerde midi jurk van het merk Natan. Natan kleding legt vaak het accent op de taille door middel van een statement riem. Dit zorgt voor een vrouwelijk silhouet. Wil je het accent leggen op je decolleté? Kies dan een midi jurk met een laag uitgesneden halslijn.

Probeer een printje uit

Effen jurken zijn veelzijdig en stijlvol. Toch is het leuk om eens een printje uit te proberen en te kijken wat het doet voor jouw figuur. Pas bijvoorbeeld een speelse jurk van Luisa Cerano. Hoewel prints lekker opvallen, kan het ook bepaalde onzekerheden verbloemen.

Let op het materiaalgebruik

Kijk tot slot goed naar het materiaalgebruik. Dit heeft invloed op het draagcomfort en de look van de midi jurk. Wil je dat de stof soepel rond jouw lichaam valt of vind je het mooier als de jurk goed in model blijft?

De belangrijkste tip is om diverse modellen te passen en te kijken waar jij je het beste in voelt. Welke midi jurk geeft jou een echte confidence boost?




Delen is lief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven