How to | Shop online like a pro

Handige tips voor het online shoppen how to shop like a pro kleding webshop tip mode blog

Zijn we stiekem niet allemaal gek op online shoppen? Het is zo lekker makkelijk, gewoon vanuit je luie stoel. Je kunt uren lang scrollen in de zoektocht naar het perfecte kledingstuk. En laat dat nou ook meteen een groot nadeel zijn. Soms is er zóveel leuks te vinden, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Of beter gezegd, door alle bloemenprints het geweldige panterprintje over het hoofd ziet. Om te voorkomen dat je na uren zoeken nog steeds gefrustreerd achter de laptop zit, heb ik een paar handige tips voor je op een rij gezet!

(Fun fact: online shoppen is een deel van mijn werk! Ik ben namelijk online personal stylist voor Zalando! Ik schreef er al eerder een uitgebreid artikel over.)

Handige tips voor het online shoppen how to shop like a pro kleding webshop tip mode blog

1. Stel de filters in

Filters zijn echt the key om tijd te besparen! Mijn eerste tip is dan ook om te filteren op je eigen maat. Anders kom je misschien een geweldig jurkje tegen en is het huilen geblazen als je erachter komt dat jouw maat is uitverkocht. Bespaar jezelf een gebroken hart en klik dus meteen je kledingmaat aan. Waarschijnlijk heb je ook wel een paar lievelingskleuren of tinten die je absoluut nooit draagt. Deze kun je dan ook direct toevoegen of juist weglaten. Hetzelfde geldt voor merken, prints en het budget. You get the point.

2. Kijk naar de pasvorm

Als er een model op de foto staat, is het belangrijk om te kijken naar de pasvorm van het kledingstuk. Dat kan soms best lastig zijn. Niet iedereen in Nederland heeft namelijk maatje S en is 1.80 lang. Toch kan het alsnog heel nuttig zijn om goed naar de fit te kijken. Stel: Je bent zelf 1.55 en je zoekt een mooie wijde broek die tot de grond valt. Koop dan geen broek die bij een model van 1.80 + hakken ook tot op de grond valt. De kans is dan behoorlijk groot dat de pijpen veel te lang zijn. Eigenlijk best logisch, toch? 

3. Lees de reviews

Bij sommige webshops kun je een review achterlaten. Het is super handig om te weten hoe het item er in het echt uitziet! Misschien adviseren anderen om een maat groter te bestellen of om het überhaupt niet aan te schaffen vanwege de slechte kwaliteit. Deze extra informatie maakt het makkelijker om een goede keuze te maken!

4. Zoek een kortingscode

Mocht je net als ik een koopjesjager zijn, dan heb ik nog een leuke hack. Er zijn namelijk altijd wel kortingscodes te vinden! In veel gevallen krijg je korting als je je inschrijft voor de nieuwsbrief of als een nieuw account aanmaakt. Kijk ook altijd goed of er geen code op de webshop verschijnt. Soms zie je een balk met ‘Alleen vandaag: gratis verzending!’ snel over het hoofd. Er zijn ook verschillende sites die alle kortingscodes voor je op een rij zetten. (Nu we het er toch over hebben: Ik heb een Bonprix kortingscode en een Booking.com kortingscode voor jullie! Yay!)

5. Check de veiligheid

Kijk voordat je iets bestelt of de website ook echt betrouwbaar is. Een veilige betaalmethode is hierbij heel belangrijk. Lees ook alle voorwaarden voor het retourneren als je achteraf niet verrast wil worden met een dikke rekening. Bewaar daarnaast altijd de mail met je orderbevestiging. Als er dan iets mis gaat, heb je altijd nog een bewijs in je inbox! 

Ga je toch liever shoppen in een fysieke winkel? Lees dan ook mijn andere artikel met tips: How to shop offline like a pro


Delen is lief

10 gedachten over “How to | Shop online like a pro

  1. Het instellen van filters doe ik altijd. Alleen heel vaak kom ik erachter dat het niet werkt. Ik klik dan op het artikel wat ik leuk vind, blijkt mijn maat toch al uitverkocht te zijn.

  2. Ik shop ook graag online, maar kleding vind ik toch handig als het kan passen van te voren. En dan niet dat ik het zelf weer terug moet zenden, maar gewoon in de winkel echt.

  3. Goeie tips maar het valt me wel steeds meer op dat niet alle webshops de juiste filters hebben om zo te komen tot de juiste maat of maten. Wat ook een hoop schuld is dat je online kunt shoppen thuis kunnen passen en wanneer het niet goed zit het eventueel toch een sturen. Zo vind ik het erg fijn omdat je zo ook je kleding kunt combineren met het geen wat je al hebt ik moet kijken of dat het zo in garderobe past. Leuke blogpost te zullen vast een hoop mensen zijn die hier wat aan hebben.

  4. Dat van die filters is idd een handige. Dat scheelt zoveel gedoe: als ik online shop wil ik ook snel zijn en niet te lang moeten zoeken. Kortingscodes vind ik fijn, maar vergeet het weleens. Stom eigenlijk!

  5. Ik reageer even op dit bericht, want ik kon op een andere manier geen reactie achterlaten! Leuke blog, goeie tips ook. Dat filter aanzetten is inderdaad een goeie, ik heb al te vaak balend achter de computer gezeten ja haha.

  6. Wat leuk dat je een online personal stylist bent! Wist ik niet! Ik shop eigenlijk (bijna) nooit online. Ik vind het fijner om iets te kunnen passen voordat ik het koop 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven